Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Robimy wędliny. Schab ze śliwkami

Zamiast kupować wędliny, które udają wędliny, lepiej kupić mięso, upiec i robić kanapki. Na przykład upiec schab ze śliwkami.
2 kg schabu 15 suszonych śliwek węgierek 10 ząbków czosnku 1 mała łyżeczka kminku Na marynatę: 2 listki laurowe 1 łyżeczka owoców jałowca 6 ziaren pieprzu 1 mała łyżeczka tymianku sól 2 łyżki miodu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki oleju sól. Zrobić marynatę. Zagotować jałowiec, ziele, pieprz, listek laurowy, wystudzić, dodać miód, musztardę, zioła, czosnek, sól i olej. Zalać marynatą schab i schować do lodówki na 12 godzin. Zamarynowany schab przebić na wylot, wypełnić śliwkami wymieszanymi z kminkiem, natrzeć solą roztartą z czosnkiem i olejem. Zapakować w rękaw, piec 1, 5 godziny w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Podawać na zimno.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama