Reklama
Hity polskiej kuchni. Kaszuby: Salceson z grzybów
Choć na Lubelszczyźnie Polska smakuje najlepiej, to inne regiony też mają bardzo smaczne potrawy. Oto salceson z grzybów. Przysmak nad przysmaki.
- 10.10.2009 13:49
20 dag świeżych grzybów
2 cebule
5 jaj na twardo
2 jaja surowe
15 dag wędzonego boczku
pół łyżki oleju
pół łyżki kminku
pieprz
sól
Grzyby ugotować w osolonej wodzie. Wystarczy 10 minut. Cebulę posiekać i podsmażyć.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, dodać drobno pokrojony boczek, uformować kulę zawinąć w gazę.
Gotować w osolonej wodzie 15 min., włożyć między dwie deseczki, obciążyć. Schłodzić.
Reklama













Komentarze