Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Hity polskiej kuchni. Kaszuby: Salceson z grzybów

Choć na Lubelszczyźnie Polska smakuje najlepiej, to inne regiony też mają bardzo smaczne potrawy. Oto salceson z grzybów. Przysmak nad przysmaki.
20 dag świeżych grzybów 2 cebule 5 jaj na twardo 2 jaja surowe 15 dag wędzonego boczku pół łyżki oleju pół łyżki kminku pieprz sól Grzyby ugotować w osolonej wodzie. Wystarczy 10 minut. Cebulę posiekać i podsmażyć. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, dodać drobno pokrojony boczek, uformować kulę zawinąć w gazę. Gotować w osolonej wodzie 15 min., włożyć między dwie deseczki, obciążyć. Schłodzić.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama