Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Potrawy z boczniaka, pieczarek i grzybów shitake. Zapraszam

W piątek 16 października 2009 od 9 do 12. Nie ma grzybów. Za oknem śnieg? Jaki problem. Boczniaki mogą urosnąć Ci w domu. Jak? Słuchaj Radia Lublin.
Przepadam za flakami z boczniaka. Najpierw gotuję wołowinę. Z listkiem, zielem. Na patelni podsmażam pokrojone w słupki 2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera. Wrzucam do bulionu. Kroję boczniaki w paski, smażę na masełku. Dodaję do bulionu. Doprawiam solą z pieprzem. I ostatni akcent. Robię zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzam z 3 łyżkami bulionu, zaprawiam flaczki z boczniaka. Są fantastyczne. Polecam.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama