Reklama
Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Potrawy z boczniaka, pieczarek i grzybów shitake. Zapraszam
W piątek 16 października 2009 od 9 do 12. Nie ma grzybów. Za oknem śnieg? Jaki problem. Boczniaki mogą urosnąć Ci w domu. Jak? Słuchaj Radia Lublin.
- 16.10.2009 06:56
Przepadam za flakami z boczniaka. Najpierw gotuję wołowinę. Z listkiem, zielem. Na patelni podsmażam pokrojone w słupki 2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera.
Wrzucam do bulionu.
Kroję boczniaki w paski, smażę na masełku. Dodaję do bulionu. Doprawiam solą z pieprzem.
I ostatni akcent. Robię zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzam z 3 łyżkami bulionu, zaprawiam flaczki z boczniaka. Są fantastyczne. Polecam.
Reklama













Komentarze