Reklama
Kuchnia gwiazd. Robert Makłowicz: Ostre skrzydełka
W sam na jesienną zawieruchę. Robert Makłowicz poleca jeść je z chlebem posmarowanym pieczonym czosnkiem.
- 16.10.2009 14:35
800 g skrzydełek
4 łyżki oliwy
4 łyżki octu winnego
kilkanaście kropel tabasco
1 łyżka miodu
kolorowy pieprz.
Przygotować marynatę: do miski wlać ocet estragonowy, wkropić tabasco, dodać miód, pieprz, wymieszać na jednolitą masę.
W masie maczać skrzydełka, pozostawić na pół godziny.
Tuż przed włożeniem na ruszt posolić.
Włożyć na ruszt. Przed końcem pieczenia, włożyć całe główki czosnku.
Upiec plastry wędzonego boczku.
Zrobić grzanki z chleba, posmarować je upieczonym czosnkiem.
Jeść z upieczonymi skrzydełkami.
Reklama













Komentarze