Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Jeszcze Hildegarda: Ryba w skorupce bazyliowej

Wygląda, że to dobry pomysł. Święta mniszka ceniła ryby, polecała łączyć je ze świeżymi ziołami. Steki z ryby w bazyliowej skorupce. Warto przetestować.
4 steki z ryby sok z cytryny sól łyżka mąki orkiszowej 3 łyżki oleju słonecznikowego. Na skorupkę: 3 łyżki posiekanej bazylii 2 ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz 2 łyżko oleju słonecznikowego 2 łyżki mąki pszennej. Rybę skropić sokiem z cytryny, posolić, obtoczyć w mące i smażyć po 5 minut z każdej strony. Składniki na skorupkę zmiksować, doprawić do smaku, posmarować steki z wierzchu miksturą bazyliową i smażyć 2 minuty. Z czym podać bazyliową rybę? Ja bym ją zjadł z pieczonymi ziemniakami obficie obtoczonymi w kminku. Komponowała muzykę, leczyła ziołami, nauczała jak zdrowo jeść. Na pierwszym miejscu stawiała orkisz, zaraz potem dużo warzyw, owoców, ziół i przypraw. Książkę czyta się jednym tchem, gotuje z nią bardzo przyjemnie.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama