Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Wasze przepisy: Piotr Wierzchoń: Spaghetti z tuńczykiem

Jest realizatorem dźwięku w Radiu Lublin. Rozpieszcza swoją jamniczkę. I dobrze gotuje. Uwielbia spaghetti z tuńczykiem. Oto jego autorski przepis. Sprawdzony.
1 opakowanie makaronu, 1 kostka grzybowa. Na sos: 2 puszki tuńczyka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 pomidor 1 główka czosnku oliwa sól pieprz ostra papryka w proszku. Na posypkę: 1 małe opakowanie parmezanu. Do garnka z wodą wrzucam kostkę, gotuję makaron. Nie al dente, tylko na miękko. Na oliwę wrzucam cebulę, dodaję posiekaną paprykę i pomidor, następnie dużo pokrojonego czosnku. Wrzucam osączone kawałki tuńczyka, doprawiam pieprzem i ostrą papryką. Mieszam z makaronem, na talerzu posypuję parmezanem. Smakuje.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama