Wasze przepisy: Piotr Wierzchoń: Spaghetti z tuńczykiem
Jest realizatorem dźwięku w Radiu Lublin. Rozpieszcza swoją jamniczkę. I dobrze gotuje. Uwielbia spaghetti z tuńczykiem. Oto jego autorski przepis. Sprawdzony.
- 20.10.2009 14:26
1 opakowanie makaronu, 1 kostka grzybowa.
Na sos:
2 puszki tuńczyka
1 czerwona papryka
1 cebula
1 pomidor
1 główka czosnku
oliwa
sól
pieprz
ostra papryka w proszku.
Na posypkę:
1 małe opakowanie parmezanu.
Do garnka z wodą wrzucam kostkę, gotuję makaron. Nie al dente, tylko na miękko.
Na oliwę wrzucam cebulę, dodaję posiekaną paprykę i pomidor, następnie dużo pokrojonego czosnku. Wrzucam osączone kawałki tuńczyka, doprawiam pieprzem i ostrą papryką.
Mieszam z makaronem, na talerzu posypuję parmezanem.
Smakuje.
Reklama













Komentarze