Reklama
Wasze przepisy. Maria Duma: Ciastka solone z nadzieniem
Pani Mario, dziękuję za bardzo ciekawy przepis. Ciasteczka przekładane pastą z twarożku, wędzonej makreli i szczypiorku zapowiadają się bardzo smacznie.
- 23.10.2009 13:04
Na ciasto:
2 szklanki mąki, pół kostki margaryny, pół szklanki kwaśnej śmietany, szczypta soli.
Na nadzienie:
10 dag twarożku,10dag makreli wędzonej, łyżka szczypiorku, pieprz, sól do smaku.
Składniki na ciasto wyrobić, zawinąć w folię, włożyć na pół godziny do lodówki.
Ciasto cienko rozwałkować i wycinać trójkąty. Upiec na blasze na złoto.
Twarożek wymieszać z makrelą i szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć ciasteczka. Podawać zaraz po przełożeniu.
Doskonale smakują do kieliszka białego wytrawnego wina. Smacznego!
Reklama













Komentarze