Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Wasze przepisy. Maria Duma: Ciastka solone z nadzieniem

Pani Mario, dziękuję za bardzo ciekawy przepis. Ciasteczka przekładane pastą z twarożku, wędzonej makreli i szczypiorku zapowiadają się bardzo smacznie.
Na ciasto: 2 szklanki mąki, pół kostki margaryny, pół szklanki kwaśnej śmietany, szczypta soli. Na nadzienie: 10 dag twarożku,10dag makreli wędzonej, łyżka szczypiorku, pieprz, sól do smaku. Składniki na ciasto wyrobić, zawinąć w folię, włożyć na pół godziny do lodówki. Ciasto cienko rozwałkować i wycinać trójkąty. Upiec na blasze na złoto. Twarożek wymieszać z makrelą i szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć ciasteczka. Podawać zaraz po przełożeniu. Doskonale smakują do kieliszka białego wytrawnego wina. Smacznego!
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama