Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Dobre ryby: Kergulena na topie

Ta niewielka rybka pływa w oceanie na głębokości 700 metrów. Najlepiej czuje się w pobliżu Antarktydy. Ma niezwykle smaczne mięso, zupełnie niedocenione w Polsce.
Pół kg mrożonej kerguleny 1 cytryna 2 łyżki mąki 2 łyżki masła sól pieprz oliwa trochę posiekanej pietruszki. Małe kerguleny robimy w całości, większe kroimy na porcje. Po opłukaniu należy je posolić, posypać pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na oliwie. Po trzech minutach dodać masło, niech odchodzi na patelni. Na półmisku posypać pietruszką, podać z ósemkami cytryn. Co do kerguleny? Rybka jest tak dobra, że najlepiej smakuje sama.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama