Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Prosta zupa gulaszowa

Jesienią w moim domu najlepiej schodzą: fasolowa, gulaszowa, ziemniaczana i żurek z kiełbasą. Zupa gulaszowa jest najbardziej posilna. I ten ostry charakter.
1 kg wołowiny, 2 wędzone udka z kurczaka, 1 czerwona papryka, 2 cebule, 3 marchewki, 1 puszka czerwonej fasoli, ziemniaki, sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, oliwa. Mięso pokroić, oprószyć pieprzem, obsmażyć na oliwie, żeby puściło sos. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę. Oraz mięso z wędzonych udek kurczaka. Dodać do mięsa razem z pokrojoną papryką i marchewką. Pogotować, na końcu wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i odsączoną fasolę. Jak ziemniaki będą dobre, doprawić do smaku ostrą i słodką papryką. Odgrzana na drugi dzień smakuj jeszcze lepiej.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama