Prosta zupa gulaszowa
Jesienią w moim domu najlepiej schodzą: fasolowa, gulaszowa, ziemniaczana i żurek z kiełbasą. Zupa gulaszowa jest najbardziej posilna. I ten ostry charakter.
- 26.10.2009 14:53
1 kg wołowiny, 2 wędzone udka z kurczaka, 1 czerwona papryka, 2 cebule, 3 marchewki, 1 puszka czerwonej fasoli, ziemniaki, sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, oliwa.
Mięso pokroić, oprószyć pieprzem, obsmażyć na oliwie, żeby puściło sos. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować.
Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę. Oraz mięso z wędzonych udek kurczaka. Dodać do mięsa razem z pokrojoną papryką i marchewką.
Pogotować, na końcu wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i odsączoną fasolę. Jak ziemniaki będą dobre, doprawić do smaku ostrą i słodką papryką. Odgrzana na drugi dzień smakuj jeszcze lepiej.
Reklama













Komentarze