Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Przepisy mistrzów. Eliza Kunc: Śledzie w imbirze

To potrawa, która zachwyciła Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza na ubiegłorocznym \"Święcie śledzia\". Śledzie w imbirze zajęły tam pierwsze miejsce. Są pyszne. Zresztą sprawdźcie sami.
pół kg śledzia pół łyżeczki startego kłącza imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej 6 goździków pół łyżeczki cynamonu pół łyżki miodu pół szklanki oliwy sok z cytryny sól pieprz łyżka posiekanej skórki pomarańczowej w skórce. Filety śledziowe wymoczyć w mleku. Osączyć, pociąć na małe porcje. Miód rozetrzeć z sokiem z cytryny. Dodać oliwę. W moździerzu utłuc goździki. Zetrzeć na tarce gałkę. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać, polać sosem śledzie. Posypać skórką pomarańczową.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama