Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Coraz więcej grzybów. Wysyp kani

To bardzo smaczne grzyby. Ale pamiętajcie. Na kapeluszu muszą mieć zadziorki. Na trzonie ruchomy pierścień. I nóżka po przełamaniu musi być pusta. Najlepsze są jak schabowe. Obsmażone i zalane octem smakują nadzwyczajnie. Podobnie jak kanie na tostach.
Składniki: 4 kanie 14 dag sera żółtego 4 tosty masło czosnkowe Na sos 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki posiekanego czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz. Wykonanie: Kapelusze lekko rozgnieść, posmarować sosem i usmażyć. Najlepiej na patelni grillowej. Nasypać na blaszki dużo startego sera, nakryć patelnią, aż ser się rozpuści. Tosty opiec, posmarować masłem czosnkowym. Na każdym ułożyć kanię z serem. Podawać z sałatkami.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama