Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Gotuj z Suliszem. Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Ryba z kolendrą

W piątek, 30 października od dziewiątej do dwunastej. Jak smakuje kergulena? Dlaczego labraks jest modny? Skandal z pangą. Porady dla dorady. Sensacyjne odkrycie w sprawie kurkumy. I kuchnia Urszuli Dudziak. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz
Ojcem chrzestnym kerguleny w lubelskich restauracjach jest Marian Koczorowski. Najpierw podawał ją w \"Piwnicy Rycerskiej\", teraz podaje w \"Karczmie Rzym\". - To bardzo smaczna ryba, ma delikatne białe mięso i nie ma ości - mówi restaurator. Kergulena ma delikatny smak. Wystarczy skropić je cytryną, obtoczyć w mące wymieszanej z solą i pieprzem i usmażyć na złoto. Do tego można podać sos koperkowy. A oto mój ulubiony przepis na rybę od Agnieszki Kręglickiej. Dostałem go w prezencie. Składniki: 600 g filetów mięsistej morskiej ryby przyprawa: 2 łyżki oliwy 2 łyżki liści kolendry 1 łyżeczka utartego korzenia imbiru 1 utarty ząbek czosnku skórka i sok z 1/2 cytryny 1-2 łyżeczki miodu sól, pieprz, kumin. Wykonanie: Wymieszać składniki przyprawy, wysmarować nimi cztery rybne filety. Piec w rozgrzanym piekarniku, po dziesięciu minutach filety obrócić i piec jeszcze sześć-dziesięć minut, aż ryba będzie gotowa. Tak samo można przygotować filety z kurczaka. Je zdrowo. Młodnieje. Ma coraz więcej muzycznej i życiowej energii. Co jada? Włącz Radio Lublin, w piątek 30 października po 9 rano. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama