Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Skandal rybny: Tilapia na alergię, maślana na biegunkę

Chory jak ryba? Tak. Naukowcy ostrzegają przed tilapią i rybą maślaną. Pierwsza może być groźna dla sercowców i astmatyków. Zjedzenie drugiej może skończyć się biegunką!
Jeszcze nie minęły echa skandalu z pangą, hodowaną w straszliwych warunkach a tu mamy kolejny pasztet. Chodzi o tilapię, tanią i modną rybę dostępną w sklepach. I podawaną w restauracjach. Amerykanie ogłosili, że mięso tej ryby zawiera niekorzystne połączenie kwasów omega – 6 i omega 3. Jej zjedzenie może skończyć się atakiem astmy. Powinni ją omijać chorzy na serce, stawy, astmę i alergię. Naukowcy mają także zastrzeżenia do ryby maślanej, której mięso obfituje w niebezpieczne i ciężkostrawne woski. Zjedzenie maślanej może skończyć się wymiotami, biegunką a nawet zmianami skórnymi. Według badań Polacy najchętniej jedzą tilapię i pangę, bo są tanie! To jest prawdziwy skandal. Składniki: 50 dag śledzi 15 dag cebuli 15 dag czerwonej cebuli 15 dag marynowanych grzybów po 1 żółtku na porcję oliwa sól pieprz. Wykonanie: Płaty śledziowe wymoczyć. Posiekać. Pokroić w kostkę cebulę, paprykę, grzybki. Wymieszać, doprawić solą z pieprzem, uformować porcje. Na każdej ułożyć żółtko. Skropić oliwą.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama