Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Placki rybne ze śmietaną chili

Zapowiadają się bardzo smakowicie. Skoro kotlety z ryby są pyszne, to placki według poniższego przepisu podane z gęstą, kwaśną śmietaną doprawioną ostrym sosem chili - nie powinny być gorsze. Zapraszam do testów.
650 g ziemniaków 300 g bobu lub grochu 900 g filetów z białej ryby oliwa, mąka, biały pieprz, sól kwaśna śmietana sos chili Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, na 5 minut przed końcem gotowania dodać bób lub groch z puszki. Oddzielnie ugotować rybę na parze. Odcedzić ziemniaki z bobem, utłuc. Rozdrobnić rybę na nieduże kawałki. Dodać do ziemniaków z bobem, delikatnie wymieszać, doprawić pieprzem. Uformować 8 placków i obtoczyć w mące. Usmażyć na teflonowej patelni posmarowanej oliwą. Podawać z miseczką śmietany skropionej sosem chili. Przepis podaję za książką: Ryby i owoce morza. 101 sprawdzonych przepisów. Oficyna Imbir, Warszawa.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama