Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Przepisy naszych dziennikarzy. Cezary Samczuk: Kwaśnica

Lubi żeberka w miodzie. Lubi gotować. Lubi dobrze zjeść. Jego popisowym daniem jest kwaśnica.
Pół kg kiszonej kapusty 30 dag żeberek wędzonych 20 dag kiełbasy podlaskiej 3 duże ziemniaki 1 cebula 2 małe marchewki 1 pietruszka 1 łyżka kminku listek bobkowy, ziele, sól, pieprz 1 łyżka mąki 1 łyżka smalcu. Włoszczyznę ugotować z ziemniakami, żeberkami i przyprawami. W osobnym garnku ugotować kapustę z kminkiem. Podsmażyć kiełbasę w kostkę. Połączyć zawartość obu garnków. Dodać podsmażoną kiełbasę. Doprawić kwaśnicę solą i pieprzem. Zrobić zasmażkę z mąki i smalcu, kiedy się zrumieni – rozprowadzić kilkoma łyżkami kwaśnicy i wlać do zupy.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama