Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Chcesz mieć Krecika? To dobrze trafiłeś. Krecik już się cieszy, że będzie Twój!

Wystarczy, że w komentarzu pod tekstem wpiszesz przepis na potrawę z kuchni czeskiej lub słowackiej. Wśród autorów najciekawszych przepisów rozlosujemy siedem Krecików, które niczego się nie boją. Ale to jeszcze nie wszystko. Do każdego Krecika dodamy pamiątkowy kubek.
Krecik to klasyka. To jedna z najstarszych bajek o przygodach dzielnego Krecika. Krecik ma mnóstwo przyjaciół, jest dzielny, wyciąga z tarapatów i zachowuje pogodę ducha. Mamy do rozdania super maskotki Krecika. Jak zostać właścicielem Krecika? To proste. W komentarzu pod tekstem wpisz przepis na potrawę z kuchni czeskiej lub słowackiej. Wśród autorów najciekawszych przepisów rozlosujemy siedem maskotek: dzielnych Krecików. Do Krecika dodamy pamiątkowy kubek. Zapraszamy do zabawy. Aby spróbować prawdziwej kuchni Wojaka Szwejka najlepiej wybrać się na zimowy wypoczynek do Czech lub Słowacji. Domy wakacyjne i apartamenty w najlepszych narciarskich kurortach można rezerwować na stronie www.belvilla.pl – to dzięki tej firmie mamy dla was Kreciki. Szwejk rzekł do Palivca: \"Mam pięć piw i jeden rogalik z parówkami. Teraz daj mi jeszcze jedną śliwowicę, bo już muszę iść, jako, że jestem aresztowany”. Czechy kojarzą się ze Szwejkiem. Szwejk z gospodą \"Pod kielichem”. Co jadł Szwejk? – Wojsko jadło na kolację gulasz z ziemniakami – pisze Jaroslav Haąek. Jak zrobić gulasz Szwejka? Składniki: 80 dag wołowiny bez kości, 1 szklanka bulionu, 3 cebule, 4 wątróbki, 4 plastry szynki, 2 łyżki smalcu, 2 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, kminek, majeranek, 1 łyżka słodkiej papryki, sól i cukier do smaku. Wykonanie: Na smalcu podsmażyć cebulę. Włożyć pokrojoną wołowinę, wsypać kminek i paprykę, podlać bulionem, dusić, aż mięso będzie miękkie. Dodać czosnek, majeranek, pokrojone w plasterki wątróbki. Zaprawić zasmażką z mąki, dodać cukier na smak. Na samym końcu pokrojoną szynkę. Czekamy na przepisy:)
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama