Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pyszna zupa Dorotki Grusiewicz

Trzeba jej ugotować bardzo dużo, bo \"schodzi\" bardzo szybko. Przepis w naszej redakcji wypróbowało już kilka osób. Pycha.
1 kg mięsa mielonego 1 kg porów 4 prostokątne, duże serki topione śmietankowe olej szczypta Vegety pieprz na smak. Mielone mięso wrzucić do dużego garnka, dodać łyżkę oleju, przyprawy, podlać wodą. Jak mięsko się podgotuje, wrzucić pory pokrojone jak na sałatkę. Gotować na wolnym ogniu, podlewając wodą. Jak pory będą miękkie, dodać serki, mieszać, aż w zupie z grudek się roztopią. Gotować wszystko razem. I już zupa gotowa. Rewelacyjnie. Zupa jest bardzo gęsta, posilna i bardzo smaczna. Mieszanka mięsa i pora bardzo się sprawdza. Serki topione nadają jej aksamitny smak. Pycha.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama