Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Schab po wołyńsku

Pyszny schab w panierce z mąki gryczanej. Jak to smakuje? Sprawdźcie w Karczmie Poleskiej w Kołaczach.
Składniki: 4 kotlety schabowe, 3 łyżki mąki gryczanej, 2 jajka, przyprawa do mięsa wieprzowego, sól, pieprz. Wykonanie: Schab rozbić na cienkie kotlety, natrzeć przyprawami. Z jajek, mąki gryczanej, wody, soli i pieprzu zrobić ciasto gryczane. Doprawione kotlety maczać w cieście gryczanym i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i marchewką po ukraińsku. To wspólny projekt Dziennika i Województwa Lubelskiego.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama