Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Ormiański smak: Gandżabur

Niezwykle sycąca i aromatyczna zupa z dodatkiem słynnej przyprawy chorut.
Składniki: Kości wołowe na wywar, włoszczyzna, chorut, śmietana, mąka kukurydziana. Na uszka: ciasto jak na kołduny, siekane mięso wołowe z dodatkiem baraniny, sól, pieprz, cebula. Wykonanie: Ugotować esencjonalny wywar z kości i włoszczyzny. Dodać kawałek chorutu roztartego z pół szklanki śmietany i łyżką mąki kukurydzianej. Zagnieść ciasto, jak na kołduny. Posiekane surowe mięso doprawić solą, pieprzem i drobno posiekaną cebulą. Dokładnie wymieszać. Sklejać małe uszka. Po ugotowaniu wyłożyć do miseczek, zalać zupą z chorutem.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama