Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Konkurs na najlepszy przepis rozstrzygnięty

Do wygrania książka Roberta Sowy: W poszukiwaniu smaku doskonałego. To jedna z najbardziej poszukiwanych książek kucharskich na rynku.
Pan Michał Hałat wygrał w naszym konkursie "Przyślij przepis, wygraj książkę kucharską Roberta Sowy". Jej: Podał przepis na bigosik w cieście francuskim. Potrawę polubiło na Facebooku 21 osób BIGOSIK kapusta biała 1 kg kapusta kiszona 500 g schab wieprzowy 200 g kiełbasa 1 szt. cebula 2 szt. liść laurowy 2 szt. sos 1 szt. olej 0.25 szklanka sól 1 szczypta pieprz 1 szczypta kminek 1 szczypta Pokroić cebulę. Mięso i kiełbasę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, po czym dodać schab i trzymać kilka minut na średnim ogniu. Potem dodać kiełbasę i podsmażać kolejnych parę minut. Kapustę poszatkować. Kiszoną kapustę odcedzić z soku i rozdrobnić (wystarczy pokroić grubo). Jedno i drugie dusić na średnim ogniu z 3 łyżkami oleju. Żeby się nie przypaliło można dodać trochę wody. Po kilkunastu minutach dodać podsmażone wcześniej mięso i przyprawy, podlać trochę sosem sojowym. Dusić na małym ogniu. Bigos wymaga długiego duszenia, żeby wydobyć z potrawy głęboki smak. A i tak najlepiej smakuje odgrzewany drugiego dnia :) Gratulujemy! Nagroda do odebrania jest od godz. 7.30 - 15.30 w sekretariacie redakcji Dziennika Wschodniego przy ul. Staszica 20 w Lublinie. Wkrótce kolejne konkursy. Śledźcie naszą stronę i tablicę na FB. ------------------- Pochodzi z Krakowa. Zawodu uczył się w znanej w branży hotelarsko-gastronomicznej rodziny Cammerlander w tyrolskim Gerlos i w Bad Ischl. W Polsce zasłynął jako szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski, którą zarządza od 1994 roku. Robert Sowa jest członkiem elitarnej fundacji Klub Szefów Kuchni, honorowym prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz byłym kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, uczestnikiem Mundialu Korea-Japonia 2002. Jest autorem książki "Esencja smaku”, laureatem prestiżowej nagrody Oskar Kulinarny 2004 w kategorii osobowość kulinarna roku oraz Oskar Kulinarny 2006 w kategorii książka. Występuje w wielu programach telewizyjnych. Jest praktykiem, ma ogromną wiedzę, w swojej książce dzieli się sprawdzonymi przepisami. Książka, którą możecie wygrać - to kopalnia dobrych przepisów. Dziennik Wschodni ogłasza konkurs, w którym do wygrania jest książka Roberta Sowy. Zamieszczajcie na naszej tablicy na Facebooku przepisy na zimowe danie. Może być to esencjonalna zupa, może być bigos, może być golonka. A może macie jeszcze inny pomysł na super potrawę? Przepisy, które otrzymają najwięcej "Lubię to!" nagrodzimy książką. Głosy podliczamy co najmniej do końca roku. Zastrzegamy sobie prawo przedłużenia konkursu. Miłej zabawy! Udostępnij na Facebook

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama