Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Przepisy kulinarne: Pyszny schab na rodzinny obiad

Jeśli masz w lodówce kawałek schabu, możesz przyrządzić go tak, że będzie rozpływał się w ustach.
Ma być soczysty. I pyszny. I taki będzie. Składniki: 1 kg schabu, 1 kostka masła, gruba sól ziarnista. Wykonanie: Schab pokroić w plastry o grubości 1 centymetra. Na stole rozłożyć folię, posypać wiórkami masła. Posolić każdy kawałek mięsa, przekładać kawałkami masła. Złożyć schab do pierwotnego kształtu, zawinąć w folię. Piec w prodiżu około 2 godzin. Lub w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Uwaga: Z prodiża wyjdzie lepszy niż z piekarnika. Podawać z ziemniakami pokrojonymi w talarki i podsmażonymi na maśle oraz marchewką zasmażaną z groszkiem.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama