Prażuchy, chińska potrawka, a może burgery wieprzowe? 3 pomysłowe alternatywy dla klasycznej pieczeni z karkówki
Karkówka to soczysta, mięsna propozycja, która znakomicie sprawdzi się jako danie na obiad, szczególnie jeżeli spodziewamy się gości. Tego smaku nie odmówi sobie żaden mięsożerca! Karkówka doceniana jest nie tylko za aromat, ale również za to, że może być przyrządzana na wiele sposobów. Najczęściej - z przywiązania do smaku, tradycji bądź prostoty - karkówkę podaje się w formie pieczeni lub z grilla. Takie podejście nie wyczerpuje jednak możliwości, jakie daje nam ten rodzaj mięsa. Możemy wykorzystać je bowiem także do robienia sznycli, kotletów, roladek, szaszłyków, pasztetów, zapiekanek, gulaszu, a nawet rozmaitych farszów. To jeszcze nie wszystko, ponieważ karkówka bardzo dobrze czuje się w towarzystwie owoców, takich jak śliwki, wiśnie czy jabłka. Jest naprawdę uniwersalna oraz wszechstronna! Potrzebujecie dowodów? Oto one.
16.04.2019 14:23