Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pierś z kurczaka w orzeszkach macadamia

Podczas świątecznych zakupów natchnąłem się na orzeszki macadamia. Ten przysmak Aborygenów o niebo lepszy od naszych orzechów laskowych jada się na surowo, podpieka, używa do panierki, otacza w czekoladzie i dodaje do ciast.
Okazuje się, że to jedyne orzeszki, z którymi można grzeszyć bez umiaru. Nie dość, że obniżają cholesterol, to jeszcze zawierają bezcenny selen. Pierś z kurczaka w panierce z orzeszków macadamia silnie działa na zmysły i wprowadza w błogi nastrój. 4 filety z piersi kurczaka, 4 łyżki posiekanych orzeszków macadamia, sól, świeżo zmielony pieprz, 1 papryka, 2 marchewki, por. Piersi z kurczaka natrzeć solą z pieprzem, odstawić na 2 godziny. Obtoczyć z obu stron w orzeszkach. Smażyć na oliwie po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerze. Podawać z warzywnym tagliatelle. To paseczki pieczonej papryki obranej ze skórki, porów i marchewki. Lekko blanszowane podkreślą wyrafinowany smak kurczaka. W piątek, 26 grudnia od 8 do 10 wydanie specjalne audycji, a w nim przepisy na świąteczny obiad, konkursy i nagrody. Zapraszają Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz Podaj przepis na świąteczne danie. Możesz wygrać dobrą książkę kucharską:)
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama