Reklama
Pierś z kurczaka z bananami, papryczką i figami
Razem z Kasią i Jarkiem Brelikami zrobiliśmy banany według poniższego przepisu. Wyszły super, z serca polecamy. Dobre tak, że palce lizać.
- 15.06.2009 17:20
Składniki:
2 banany pokrojone w kostkę, 4 filety z kurczaka, 2 banany pokrojone w grube plastry, 50 g sera gorgonzola, 3 czerwone papryki pokrojone w plastry, 3 suszone posiekane figi, 2 łyżki posiekanego rozmarynu, 2 łyżki oleju, 1 łyżka miodu, sól i pieprz.
Wykonanie:
W piersiach naciąć kieszonkę. Wymieszać bananową kostkę z figami, rozmarynem, serem, doprawić solą i pieprzem, nałożyć nadzienie do kieszonek, spiąć wykałaczkami.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć piersi kurczaka z obu stron. Po 4 minuty z każdej strony. Następnie posmarować je miodem, przełożyć na blachę do pieczenia. Wstawić do piekarnika nastawionego na 175 stopni Celsjusza. Na 10 minut.
Na oleju z kurczaka obsmażyć banany i paprykę, posypać rozmarynem. Podać z kurczakiem.
Składniki:
4 banany Chiquita, 70 g parmezanu, 2 jaja, 4 łyżki białego wina, 50 g mąki tortowej, 2 łyżki soku z cytryny.
Wykonanie:
Banany obrać, pokroić w ukośne plastry. Skropić cytryną i obtoczyć w tartym parmezanie. Zrobić ciasto z maki, jajka, białego wina i bazylii. Obtaczać banany i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać nabite na wykałaczce z listkiem bazylii.
W każdy piątek od 8 do 10 gotujemy, bawimy się ze słuchaczami, rozdajemy nagrody. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz.
Reklama













Komentarze