Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pierś z kurczaka z bananami, papryczką i figami

Razem z Kasią i Jarkiem Brelikami zrobiliśmy banany według poniższego przepisu. Wyszły super, z serca polecamy. Dobre tak, że palce lizać.
Składniki: 2 banany pokrojone w kostkę, 4 filety z kurczaka, 2 banany pokrojone w grube plastry, 50 g sera gorgonzola, 3 czerwone papryki pokrojone w plastry, 3 suszone posiekane figi, 2 łyżki posiekanego rozmarynu, 2 łyżki oleju, 1 łyżka miodu, sól i pieprz. Wykonanie: W piersiach naciąć kieszonkę. Wymieszać bananową kostkę z figami, rozmarynem, serem, doprawić solą i pieprzem, nałożyć nadzienie do kieszonek, spiąć wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju obsmażyć piersi kurczaka z obu stron. Po 4 minuty z każdej strony. Następnie posmarować je miodem, przełożyć na blachę do pieczenia. Wstawić do piekarnika nastawionego na 175 stopni Celsjusza. Na 10 minut. Na oleju z kurczaka obsmażyć banany i paprykę, posypać rozmarynem. Podać z kurczakiem. Składniki: 4 banany Chiquita, 70 g parmezanu, 2 jaja, 4 łyżki białego wina, 50 g mąki tortowej, 2 łyżki soku z cytryny. Wykonanie: Banany obrać, pokroić w ukośne plastry. Skropić cytryną i obtoczyć w tartym parmezanie. Zrobić ciasto z maki, jajka, białego wina i bazylii. Obtaczać banany i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać nabite na wykałaczce z listkiem bazylii. W każdy piątek od 8 do 10 gotujemy, bawimy się ze słuchaczami, rozdajemy nagrody. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama