Reklama
Kurczak z rożna
Jego sekret tkwi w marynacie. I w rożnie, w które zaopatrzonych jest coraz więcej kuchenek.
- 27.09.2009 13:15
2 kurczaki, 2 łyżki mielonej papryki słodkiej, 1 łyżka mielonego pieprzu, 2 łyżki soli kamiennej, pół łyżki ostrej papryki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki majeranku, 100 ml bulionu z kurczaka.
Dokładnie wymieszać mieloną paprykę, pieprz, łyżkę soli, olej i bulion, tak by powstała gęsta marynata.
Do każdego kurczaka wsypać po łyżce majeranku i pół łyżki soli.
Kurczaki dokładnie wysmarować marynatą i schować do lodówki na 6 godzin.
Wyjąć, odczekać godzinę.
Nadziać kurczaka na rożen, rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza, piec półtorej godziny.
Podawać z dużą ilością zielonej sałaty i ziemniakami pieczonymi z kminkiem.
Reklama













Komentarze