Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Kurczak z rożna

Jego sekret tkwi w marynacie. I w rożnie, w które zaopatrzonych jest coraz więcej kuchenek.
2 kurczaki, 2 łyżki mielonej papryki słodkiej, 1 łyżka mielonego pieprzu, 2 łyżki soli kamiennej, pół łyżki ostrej papryki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki majeranku, 100 ml bulionu z kurczaka. Dokładnie wymieszać mieloną paprykę, pieprz, łyżkę soli, olej i bulion, tak by powstała gęsta marynata. Do każdego kurczaka wsypać po łyżce majeranku i pół łyżki soli. Kurczaki dokładnie wysmarować marynatą i schować do lodówki na 6 godzin. Wyjąć, odczekać godzinę. Nadziać kurczaka na rożen, rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza, piec półtorej godziny. Podawać z dużą ilością zielonej sałaty i ziemniakami pieczonymi z kminkiem.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama