Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Golonka na wieży

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Golonka na wieży

Golonka pieczona w piwie podana na ziemniaczanej wieży w towarzystwie zasmażanej kapusty może być zjawiskowym objawieniem. Pod warunkiem że kucharz przyrządzi ją na prawdziwym piwie, które dojrzewa w dębowych beczkach. Tylko wtedy golonka uzyska smak, którym można się zachwycić. 22.03.2012 15:39
Konkurs: Podaj przepis na polędwiczki, wygraj nagrodę

Konkurs: Podaj przepis na polędwiczki, wygraj nagrodę

W naszym konkursie możecie wygrać niemiecki toster, zestaw noży, które przydadzą się w kuchni oraz kolorowe pojemniki. Do każdej nagrody dodamy zestaw 27 przypraw PRYMAT, które przydadzą się przy szykowaniu świąt. 22.03.2012 15:27
Nowy konkurs z restauracją Incognito

Nowy konkurs z restauracją Incognito

Masz siedem dni, żeby podać przepis na dobrą golonkę. Możesz wygrać podwójne zaproszenie do restauracji Incognito w Lublinie 22.03.2012 14:34
Reklama deweloper tbv
Zwycięski przepis na sałatkę. Joasia idzie do Incognito

Zwycięski przepis na sałatkę. Joasia idzie do Incognito

W konkursie z lubelską restaurację Incognito wybraliśmy przepis na sałatkę z wątróbkami drobiowymi w musie malinowym. Oto przepis. 21.03.2012 15:54
Wkrótce nowe konkursy

Wkrótce nowe konkursy

Zakończyliśmy konkurs z restauracją \"Incognito\". Dziękujemy za przepisy na pyszne sałatki. Wkrótce kolejne konkursy kulinarne. 19.03.2012 12:04
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Nasze tradycyjne smaki

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Nasze tradycyjne smaki

Na ministerialnej Liście Produktów Tradycyjnych zarejestrowanych jest 88 przysmaków z Lubelszczyzny. Od sera zabłockiego przez zupę cebulową z Goraja, szyneczkę z karpia ze stawów Pustelnia po malinóweczkę z Olbięcina i żydowski piernik z Włodawy. Przedstawiamy największe hity kulinarne z naszego regionu, których warto poszukać podczas wiosennych wypadów. 16.03.2012 16:36
Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Koronny smak

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Koronny smak

Zrazy koronne to jedno z najsłynniejszych dań staropolskiej kuchni. Musieli jadać je na zamku lubelskim polscy królowie. To także koronny dowód na to, że polska kuchnia należy do najlepszych w Europie. Razem z restauracją Incognito postanowiliśmy twórczo zinterpretować dawne przepisy na zrazy i pokazać, że można podać je w nowoczesny sposób. 09.03.2012 13:59
Podaj przepis na sałatkę, wygraj zaproszenie na obiad w restauracji Incognito

Podaj przepis na sałatkę, wygraj zaproszenie na obiad w restauracji Incognito

Lubisz dobrze zjeść? Cenisz polską kuchnię i dobrą atmosferę w restauracji? Lubisz teatr? Ten konkurs jest dla Ciebie. Dlaczego? Za dobry przepis możesz zdobyć podwójne zaproszenie do restauracji Incognito, która znajduje się obok Teatru Osterwy w Lublinie. 09.03.2012 09:05
Konkurs na ciasto rozstrzygnięty. 10 zwycięskich przepisów

Konkurs na ciasto rozstrzygnięty. 10 zwycięskich przepisów

Na nasz konkurs wpłynęły 74 przepisy na pyszne ciasta. Podajemy listę zwycięskich przepisów, wybranych przez komisję konkursową. 05.03.2012 10:35
Wybieramy 10 najlepszych przepisów na ciasto!

Wybieramy 10 najlepszych przepisów na ciasto!

Zakończyliśmy konkurs, w którym podawaliście przepisy na pyszne ciasta. Teraz oceni je jury. Wkrótce ogłosimy wyniki. 02.03.2012 11:40
Smaki dzieciństwa

Smaki dzieciństwa

Kogel-mogel, fajercarze, racuszki, zapiekany kalafior, ryż z jabłkami i cynamonem, mięso ze słoika, placki ziemniaczane z cukrem. To tylko niektóre smakołyki, które na Lubelszczyźnie kojarzą się z dzieciństwem, bezpiecznym domem i kuchnią mamy. Choć potrawy z dzieciństwa są proste i niewyszukane, to coraz częściej do nich wracamy. I jest to powrót sentymentalny. 24.02.2012 13:38
Popielcowe smaki Lubelszczyzny: Żur z grzybami i śledź z kartoflami

Popielcowe smaki Lubelszczyzny: Żur z grzybami i śledź z kartoflami

Po Tłustym Czwartku zaczynały się na Lubelszczyźnie kuse dni. Wielki festiwal jedzenia trwał do Środy Popielcowej, kiedy pęta kiełbas zastąpił śledź, żur, jajka i postne pierogi. Ale diabeł kusić nie przestawał i walka postu z karnawałem trwała nadal. 17.02.2012 13:01

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama