Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Nalewka z malin

Nalewka z malin

Przeczytaj jak wykonać przepyszną nalewkę z malin. 03.11.2011 15:06
Nalewki: Tajemnice benedyktynki

Nalewki: Tajemnice benedyktynki

Benedyktynka to jedna z najsłynniejszych nalewek na świecie. Jej receptura sięga średniowiecza. 03.11.2011 14:44
Domowe nalewki: Cytrynówka

Domowe nalewki: Cytrynówka

Poznajcie przepis na pyszną domową cytrynówkę. 03.11.2011 14:15
Reklama deweloper tbv
Skąd wzięły się nalewki? Zalety trunków z Lubelszczyzny

Skąd wzięły się nalewki? Zalety trunków z Lubelszczyzny

Kiedy Robert Makłowicz spróbował biłgorajskiej żurawinówki, napisał, że jeden turniej nalewek organizowany przez Kresową Akademię Smaku z Lublina jest więcej wart niż cały dorobek polityczny Jaskierni i kompletna dyskografia \"Piaska” Piasecznego. 03.11.2011 14:07
Najsłynniejsze potrawy PRL: Zupa ziemniaczana zasmażana

Najsłynniejsze potrawy PRL: Zupa ziemniaczana zasmażana

Podajemy oryginalny przepis na zupę ziemniaczaną zasmażaną. Palce lizać! 31.10.2011 12:36
Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Głusk słynął z restauracji Przystań

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Głusk słynął z restauracji Przystań

Jedni modlili się w kościele, inni w bożnicy. Święta przeplatały się z szabasami. Z żydowskiej piekarni pachniało bajglami i czulentem. A na polskim wigilijnym stole królował karp po żydowsku. Wojna przerwała tamten smak. W czasach PRL Głusk zasłynął z restauracji \"Przystań”, którą prowadził Stanisław Sieczkarz. Restauracji już nie ma, na ścianie przebudowanego budynku wisi tylko sentymentalna fotografia. 28.10.2011 16:31
Podaj przepis na dobry makaron, wygraj kosz pełen makaronów!

Podaj przepis na dobry makaron, wygraj kosz pełen makaronów!

Ogłaszamy kolejny konkurs z cyklu \"Podaj przepis”. Żeby wziąć w nim udział należy w komentarzach pod tekstem wpisać swój przepis na tanie i dobre danie z makaronem w roli głównej. Nagrody czekają. 21.10.2011 08:00
Śledzik. Ryba czy zakąska?

Śledzik. Ryba czy zakąska?

Dlaczego jesienią tak lubimy śledzie? Bo zwiększają poziom serotoniny i likwidują chandrę. W lubelskim barze Top-Top jeszcze można zjeść śledzika na zakąskę. Gdzie jeszcze na Lubelszczyźnie można na niego wpaść? 14.10.2011 15:50
Śledzie Boryny - przepis od Ignacego Gogolewskiego

Śledzie Boryny - przepis od Ignacego Gogolewskiego

Przepis od Ignacego Gogolewskiego, który bardzo lubi gotować. 14.10.2011 13:59
Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Tajemnica Olenderskiego smaku

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Tajemnica Olenderskiego smaku

Znali się na fruktowych drzewach, wyrabiali dojrzewające sery, a gości częstowali smażenikami z owocowym nadzieniem. Po 1945 roku kazano im opuścić domy nad Bugiem. Zabierali tyle, co zmieściło się na furmance czy małej łódce. Dziś potomkowie Olendrów z Mościc Dolnych z dumą odkrywają swoje kulinarne dziedzictwo. 14.10.2011 13:26
Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Matczyny smak

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Matczyny smak

Wkrótce Dziennik Wschodni wyda drugą część Kulinarnej mapy Lubelszczyzny. Znajdą się w niej relacje mówione. Oto wspomnienia Jana Łopaty z Motycza. 13.10.2011 21:56
Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Druga część coraz bliżej

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Druga część coraz bliżej

Kulinarna mapa Lubelszczyzny to wspaniały przewodnik po niezwykłej krainie nieznanych gdzie indziej smaków. Wśród zalewu pośpiesznie kleconych i nawzajem od siebie przepisywanych książek kucharskich to prawdziwy rarytas – pisze prof. Jarosław Dumanowski. Dziś pokazujemy zapomniany szwedzki smak. 11.10.2011 08:02

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama