Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy
Tematyczne:

Kuchnia

Owoce morza w Restauracji Cukrownia w Opolu Lubelskim

Owoce morza w Restauracji Cukrownia w Opolu Lubelskim

Nie tak dawno otwarto w Opolu Lubelskim Restaurację Cukrownia. 25.02.2018 20:33
Schabowy po lubelsku. Jak zrobić dobry kotlet schabowy? Porady szefów kuchni

Schabowy po lubelsku. Jak zrobić dobry kotlet schabowy? Porady szefów kuchni

Żeby go dobrze przyrządzić w domu, trzeba znać parę kucharskich sekretów. Od wyboru mięsa w sklepie, przez panierowanie i smażenie. 25.02.2018 18:28
Ślepe ryby w Hades Szeroka

Ślepe ryby w Hades Szeroka

W Lublinie trwa Post Festiwal. W każdy czwartek Wielkiego Postu w restauracji Hades Szeroka najlepsi szefowie kuchni rekonstruują postne przepisy. Oto przepis Marka Panka na postną zupę. 24.02.2018 15:25
Reklama deweloper tbv
Golonka po poznańsku w Lublinie

Golonka po poznańsku w Lublinie

W restauracji Hades Szeroka, znanej z podawania golonki a’la Grześkowiak (według przepisu Kazimierza Grześkowiaka, autora przeboju „Chłop żywemu nie przepuści”) pojawiła się ostatnio golonka po poznańsku. 18.02.2018 17:07
Jak karmią w Hampton by Hilton?

Jak karmią w Hampton by Hilton?

Talent szefa kuchni najlepiej poznać, po tym jak przyrządzi Amuse-bouche. 18.02.2018 15:09
Wyjątkowe przepisy na śledzia. Z kartoflem, po japońsku i pod szubą

Wyjątkowe przepisy na śledzia. Z kartoflem, po japońsku i pod szubą

Był najważniejszym pokarmem w czasie Wielkiego Postu. Przez 40 dni zdążył się przejeść. Stąd rozstawano się z nim w wielce malowniczy sposób, wyprawiając mu pogrzeb. Najbardziej okazałego śledzia wieszano na drzewie. To była kara za to, że wyparł z kuchni syte jadło 18.02.2018 12:53
Przed nami post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych [przepisy, zdjęcia]

Przed nami post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych [przepisy, zdjęcia]

Przed nami podkoziołek, Środa Popielcowa i post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych związanych z okresem Wielkiego Postu. Pomimo swej prostoty, potrafią zachwycić największego smakosza 09.02.2018 17:29
Gdzie zjeść dobre flaki w Lublinie i regionie?

Gdzie zjeść dobre flaki w Lublinie i regionie?

Najsłynniejsze są Piaseckie, o których Lucjan Świetlicki pisał tak: Zmysł powonienia tu goni ludzi/ Przeróżne menu zaostrza smaki/ Autem grubasy, piechotą chudzi/ Chcą tu spożywać przepyszne flaki. 04.02.2018 15:08
Smaki Lublina dawniej i dzisiaj. Znasz te dania i miejsca? [QUIZ]

Smaki Lublina dawniej i dzisiaj. Znasz te dania i miejsca? [QUIZ]

Jak nazywał się bar w Ogrodzie Saskim? Kto znany bywał na obiadach w restauracji Europa? Zapraszamy do kulinarnego quizu! 31.01.2018 10:47
Co w restauracjach słychać? Anuszik Bar i Willa Filiks

Co w restauracjach słychać? Anuszik Bar i Willa Filiks

Anuszik Bar to miejsce dla zwolenników ormiańskiej kuchni przyrządzanej na grillu opalanym drewnem. 30.01.2018 17:25
Polska kuchnia w Lublinie. Gdzie dobrze zjesz? [TOP 10]

Polska kuchnia w Lublinie. Gdzie dobrze zjesz? [TOP 10]

Coraz więcej turystów pyta w Lublinie o restauracje z tradycyjną, polską kuchnią. Chcą zjeść dobry barszcz, grochówkę i kapuśniak. Na drugie bigos, gołąbki, kaszankę, pierogi i zrazy. Oto 10 miejsc w Lublinie z dobrą, polską kuchnią. 27.01.2018 22:20
Lublin: Co w restauracjach słychać?

Lublin: Co w restauracjach słychać?

Na ulicy Onyksowej w Lublinie otworzyła się „Cukiernia i Restauracja Williams. Siódme urodziny obchodzić będzie restauracja Siedem Życzeń 20.01.2018 09:59

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama