Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Lubelscy kucharze ugotują na błoniach

Lubelscy kucharze ugotują na błoniach

Dobroczynność „Master Chefs 4 Dogs” – czyli akcja charytatywna na rzecz bezdomnych zwierząt z lubelskiego schroniska już w sobotę o godz. 13. 08.09.2016 18:19
Europejski Festiwal Smaku 2016: Wielkie smakowanie w Lublinie

Europejski Festiwal Smaku 2016: Wielkie smakowanie w Lublinie

W sobotę, 3 września, startuje 8 edycja Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, w tym roku poświęcona Armenii. Festiwal potrwa aż 10 dni, a organizatorzy spodziewają się 100 tysięcy gości. Wybraliśmy dla was najsmaczniejsze „kąski”, których nie wolno przegapić. 02.09.2016 16:39
Śniadanie po lubelsku: Hotele i restauracje będą walczyć w konkursie

Śniadanie po lubelsku: Hotele i restauracje będą walczyć w konkursie

Cztery hotele i cztery restauracje z Lublina wezmą udział w pierwszej edycji konkursu „Śniadanie po lubelsku”. Ich zadaniem będzie przygotowanie zestawów śniadaniowych, które powstaną z produktów pochodzących z naszego regionu. Zwycięzców poznamy 9 września. 31.08.2016 20:48
Reklama deweloper tbv
Kaukaski grill na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie

Kaukaski grill na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie

Paweł Portoyan, człowiek, który wie wszystko o marynatach do mięs, otworzy na Europejskim Festiwalu Smaku Kaukaski Grill. – To nałóg. Jagnięcina ze szpady. Sałata. Nieco kolendrowo-pomidorowego sosu. 29.08.2016 18:07
Znana restauracja zmienia adres. Skarżą się na wysoki czynsz od miasta

Znana restauracja zmienia adres. Skarżą się na wysoki czynsz od miasta

Nie ma już „Pyzatej Chaty” przy ul. Lubartowskiej. Teraz miłośnikom serwowanej tam kuchni zostało jedynie szturmowanie lokalu przy ul. Okopowej. Pracownicy żałują rezygnacji z dobrze prosperującego punktu, ale przyznają, że nie mieli innego wyjścia. Wszystko przez pieniądze. 27.08.2016 15:48
Cebularze, chaczapuri i placki cebulowe z serem. "Zaczyn i pamięć" na Europejskim Festiwalu Smaku

Cebularze, chaczapuri i placki cebulowe z serem. "Zaczyn i pamięć" na Europejskim Festiwalu Smaku

Żydowskie cebularze, ormiańskie chaczapuri i sobieskie placki cebulowe z serem będą bohaterem projektu „Zaczyn i pamięć” na Europejskim Festiwalu Smaku. We wtorek i środę, 6 i 7 września, na placu Teatralnym przy Stole Spotkania będziemy wspólnie zaczyniać ciasto, dzielić je na porcje, wypiekać i jeść gorące cebularze, chaczapuri i placki cebulowe z Woli Sobieskiej. Oraz słuchać historii mówionych. 27.08.2016 12:33
Alan Hugs zamiast Bierhalle. Wino, piwo i szaszłyki na metry

Alan Hugs zamiast Bierhalle. Wino, piwo i szaszłyki na metry

Nowa restauracja zostanie otwarta podczas Europejskiego Festiwalu Smaku. Specjalnością mają być dania z grilla, m.in. grillowane świńskie uszy. Nie zabraknie również dużego wyboru win – w jego podawaniu szkoli pracowników uznany somelier 24.08.2016 12:31
Gryczane fantazje. Festiwal Kaszy Gryczaki w Janowie Lubelskim coraz lepszy

Gryczane fantazje. Festiwal Kaszy Gryczaki w Janowie Lubelskim coraz lepszy

Rewelacyjne sery zagrodowe, dziesiątki gryczaków na zimno i gorąco, słodycze z kaszy gryczanej warte najlepszej cukierni. Festiwal Kaszy Gryczaki w Janowie Lubelskim jest jak wino, im starszy, tym lepszy. 21.08.2016 08:19
Kuchnia po lubelsku. 7 przepisów na lubelski obiad

Kuchnia po lubelsku. 7 przepisów na lubelski obiad

Do Lublina przyjeżdża coraz więcej obcokrajowców. W restauracjach szukają regionalnych dań. W domach proszą o coś lubelskiego na drugie. Oto 7 drugich dań, na które warto zaprosić zagranicznych gości 15.08.2016 11:32
Co w restauracjach piszczy i gdzie można zjeść dobrą pizzę?

Co w restauracjach piszczy i gdzie można zjeść dobrą pizzę?

W karcie otwartej w środę restauracji „Czarcia łapa. A morze inaczej” znajdziemy m.in. świeże mule, krewetki i kraby. Z kolei w restauracji Chleb Powszedni można zjeść m.in. górkę cielęcą i gicz wołową. 14.08.2016 10:50
Nowe restauracje w Lublinie. Pizzerie, kuchnia polska, piwo

Nowe restauracje w Lublinie. Pizzerie, kuchnia polska, piwo

Pizzerie na osiedlach, kuchnia polska w centrum. Sprawdziliśmy jakie nowe lokale powstały w mieście, a jakie zmieniły wizerunek i menu 13.08.2016 08:02
Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retro warzywa"

Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retro warzywa"

Niby zwykła książka kucharska, czyli przepisy i zdjęcia. Niby zwykła, a jednak taka, po którą chce się sięgnąć. 07.08.2016 17:19

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama