Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Co słychać w lubelskich restauracjach?

Co słychać w lubelskich restauracjach?

27.06.2016 14:45
TOP 10 przepisów na pyszne dania z bobem

TOP 10 przepisów na pyszne dania z bobem

Choć najlepszy jest z wody, to nasz region słynie z zupy Kniazia Boberka, zielonych pierogów, bobu po nadbużańsku. Sezon na bób w pełni, warto zadać komuś bobu. Oto 10 przepisów na bób zerwany prosto z grządki 25.06.2016 13:42
Obiad w Polsce? Najczęściej mięso i ziemniaki

Obiad w Polsce? Najczęściej mięso i ziemniaki

Niemal połowa Polaków na obiad je mięso, a 42 proc. ziemniaki. Po kasze sięga zaledwie około 2 proc. z nas, zaś po rybę wciąż niecałe 4 proc. Na śniadanie ponad 84 proc. wybiera pieczywo, a tylko 4 proc. zupę mleczną – wynika z badania polskich naukowców. 21.06.2016 11:56
Reklama deweloper tbv
Włoski smak Chełma. W Gospodzie Sto Pociech podają mule i ośmiornicę z grilla

Włoski smak Chełma. W Gospodzie Sto Pociech podają mule i ośmiornicę z grilla

Ośmiornica w Chełmie? Muszę to sprawdzić - mówi Ivo Violante, włoski szef kuchni z Lublina. Ma co sprawdzać, bo w Gospodzie Sto Pociech w Chełmie Edyta Wojtowicz podaje krewetki z papryczką, mule, ośmiornicę z grilla i smażone sardynki. Oto historia jej pasji i autorskie przepisy 19.06.2016 13:38
60 szefów kuchni z całego świata wizytuje Lublin

60 szefów kuchni z całego świata wizytuje Lublin

Prowadzą warsztaty, odwiedzają restauracje, rozmawiają o kuchni prosto od człowieka. W sobotę w Hades Szeroka zjedzą regionalne dania. W niedzielę w Hotelu Agit wydadzą kolację. 04.06.2016 08:02
Najlepsi gotują w Lublinie. Rozmowa z Jeanem Bosem

Najlepsi gotują w Lublinie. Rozmowa z Jeanem Bosem

Rozmowa z Jeanem Bosem, pomysłodawcą i organizatorem Światowego Zjazdu Kucharzy Gourmonde 2016 w Lublinie. 02.06.2016 10:46
Przyjadą i zjedzą Lublin. Rozmowa z Jeanem Bosem

Przyjadą i zjedzą Lublin. Rozmowa z Jeanem Bosem

Rozmowa z Jeanem Bosem, królewskim kucharzem z pałacu w Brukseli, mistrzem kuchni molekularnej i szefem kuchni w Hotelu Agit. 31.05.2016 08:18
Litewski, lubelski, a może na pomidorach? 5 najlepszych przepisów  na chłodnik

Litewski, lubelski, a może na pomidorach? 5 najlepszych przepisów na chłodnik

Może być litewski lub lubelski. Może być na botwince, może być z lubczykiem, może być na pomidorach. Ale spróbujcie chłodnika na bazie mrożonych jagód. Jak on gasi pragnienie! 28.05.2016 19:19
Rybna uczta w Perłowej Pijalni Piwa. Przepis na rosół rybny

Rybna uczta w Perłowej Pijalni Piwa. Przepis na rosół rybny

W niedzielę Przemysław Karoń, szef kuchni w Perłowej Pijalni Piwa zaprasza na obiad rybny, warsztaty z przyrządzania ryb i świeże ryby. Restauracja, która dostała niedawno rekomendację Slow Food Polska poszła za ciosem. 22.05.2016 08:24
Dorsz, sandacz, a może labraks? Podpowiadamy, gdzie w Lublinie zjeść dobrą rybę

Dorsz, sandacz, a może labraks? Podpowiadamy, gdzie w Lublinie zjeść dobrą rybę

Jeśli smażony dorsz, to w klasycznej smażalni ryb „Sola” na Czechowie. Jeśli sandacz, to restauracja „Kardamon”. Jeśli labraks z grilla to w „Atrium”. Jeśli polędwica z tuńczyka, to ristorante „Arte del gusto”. Jeśli ryba prosto z morza, to restauracja „Od kuchni” 14.05.2016 13:49
Mniej znaczy więcej. Czym jest slow food?

Mniej znaczy więcej. Czym jest slow food?

Rozmowa z Jackiem Szklarkiem, szefem Slow Food Polska. 09.05.2016 09:34
Smak majowego grilla. Jak  zrobić golonkę czy żeberka (przepisy)

Smak majowego grilla. Jak zrobić golonkę czy żeberka (przepisy)

Jeśli planujesz kupić nowy grill, bo stary zardzewiał, wybierz grill kulisty ze szczelną pokrywą. Sprawdź, czy jego wnętrze zostało pokryte dobra emalią. Postaw na jakość materiałów. Warte uwagi są grille wykonane z żeliwa, ponieważ długo utrzymują ciepło. 08.05.2016 12:45

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama