Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Android Homer16 jest bohaterem Science, pierwszej części nowej premiery w Andersenie. Książę Hamlet pojawi się w części drugiej, nazwanej Hamlet. Scenografia jest ruchoma, widzowie mogą zmieniać miejsce. Aktorzy mogą wciągać widza w akcję. Android może być niebezpieczny. Sceny mogą być okrutne.
Restaurant Week 2018 w Lublinie to świetna okazja, żeby w festiwalowej cenie 49 zł zjeść przystawkę, danie główne i deser. W tym roku wśród 22 restauracji są nowe, bardzo obiecujące miejsca. Co ciekawego szykują w tym roku szefowie kuchni?
Kucharze z restauracji Galimatias w Lublinie zdradzają dla autorski przepis na pierś z kaczki.
Jajek na wielkanocnym stole nigdy nie za dużo. Kiedy już najemy się jajek z solą, pieprzem i chrzanem, czas na bardziej wyrafinowane kompozycje. Oto jajka faszerowane na 3 sposoby.
Nad Bugiem pascha zdrobniale nazywana jest „Pasoczką”. Pascha jest dla prawosławnych królową stołu. To piękny symbol wielokulturowości. Oto pascha przygotowana przez Marka Panka, szefa kuchni w restauracji Hades Szeroka.
Nie ma lepszej rzeczy na wielkanocne śniadanie, jak faszerowane jajka, zapiekane w skorupkach. Bułka tarta jeszcze skwierczy na wierzchu. A pod nią skrywa się aromatyczny farsz.
Sprawdź przepis na jajka w pieczonym schabie.
Do przygotowania tej wyśmienitej przystawki Agnieszka Filiks użyła sera Cheddar. Sera uwielbianego na całym świecie, który doczekał się swojego muzeum w Kanadzie. Jest słodko-kwaśny, orzechowy w smaku. A nuty pikanterii pozwalają łączyć go z różnymi dodatkami.
Sprawdź przepis na chrzanówkę nałęczowską.
Jak zrobić pasztet z żurawiną? Sprawdź przepis.