Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Nowy program kulinarny z naszego regionu (sxc)

Nowy program kulinarny z naszego regionu. Zgłoś się

Jedna z popularnych stacji telewizyjnych szykuje nowy, kulinarny program, do którego zdjęcia kręcone będą w naszym regionie.

 (Maciej Kaczanowski)

Polski smak kaczki. Najlepsze przepisy

Kaczka z jabłkami jest symbolem polskiej kuchni. Dziś kaczka jest na topie, w lubelskich restauracjach podaje się carpaccio z kaczki, piersi z kaczki w sosie malinowym, a nawet dziką kaczkę w staropolskim sosie śmietanowym

Zajazd Krężniczanka w Krężnicy Jarej

Zajazd Krężniczanka w Krężnicy Jarej

Prawdopodobnie najlepsze ryby w Lublinie i okolicy, pieczone w piecu. Nie dość, że świeże – bo łowione na miejscu – to jeszcze przyrządzane bez tłuszczu.

 (Materiały organizatora)

Festiwal ryb w Lubartowie

W niedzielę, 23 czerwca, o godzinie 15 na dziedzińcu przed pałacem Sanguszków w Lubartowie startuje święto miłośników polskich ryb. Na scenie restauratorzy, właściciele stawów i mieszkańcy naszego regionu. A przed sceną – wielkie gotowanie zupy rybnej. I tysiąc porcji do spróbowania

13 listopada zagrają Waglewski, Fisz i Emade (Materiały prasowe)

Nowy sezon Teatru Starego: Malajkat, Celińska, Waglewscy

W nowym sezonie Teatru Starego zobaczycie Hioba w wykonaniu Stanisławy Celińskiej, Wojciecha Malajkata w \"Zbrodni z premedytacją” i bajkę dla dzieci w reżyserii Leszka Mądzika.

Mateusz Damięcki (Jacek Świerczyński)

"Kamienie w kieszeniach". Damięcki w Centralnym

Mateusz Damięcki zagra w nowej wersji spektaklu Teatru Centralnego \"Kamienie w kieszeniach”.

Restauracja Rzymska Aventino w Lublinie (recenzja)

Restauracja Rzymska Aventino w Lublinie (recenzja)

Lublin, jak Rzym, leży na siedmiu wzgórzach. Aventino to jedno z historycznych siedmiu wzgórz starożytnego Rzymu ze słynnym Giardino degli Aranci (Ogród Pomarańczowy) i Roseto (Ogród Różany). A ponieważ coraz więcej Włochów otwiera restauracje w Lublinie, dzięki Patrizio Bolognesi mamy na ul. Grodzkiej restaurację Aventino.

Domowy smak najlepszych lubelskich zup

Domowy smak najlepszych lubelskich zup

W XVII wieku Polacy znali ponad 200 zup. W XIX wieku sławiła je Lucyna Ćwierczakiewiczowa, pierwsza dama polskiej kuchni. Dziś domowe zupy są w Europie symbolem naszej kuchni. Oto zupy z lubelskim rodowodem.

Restauracja Koncertowa w Lublinie

Restauracja Koncertowa w Lublinie (recenzja)

To jedna z nielicznych rodzinnych restauracji, która działa na rynku prawie 20 lat. W ostatnim czasie mocno poszła w catering i w tym się dziś przede wszystkim specjalizuje. Na stronie internetowej nie ma nawet menu, za to na miejscu spotkacie eleganckich kelnerów (to już rzadkość) rodem z filmu \"Zaklęte rewiry”.

Szpinak (Maciej Kaczanowski)

Szpinakowy smak. Przepisy na potrawy ze szpinaku

Kiedyś kojarzył się Polakom z koszmarem dzieciństwa, kiedy w stołówce na zielonej brei sadziło się jajko. Dziś młody szpinak jest modny i na topie. Występuje w sałatkach, zupie, pierożkach i naleśnikach. Na szpinakowej pierzynce podaje się drób i ryby.