Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Włoski smak Chełma. W Gospodzie Sto Pociech podają mule i ośmiornicę z grilla
PRZEPISY KULINARNE

Włoski smak Chełma. W Gospodzie Sto Pociech podają mule i ośmiornicę z grilla

Ośmiornica w Chełmie? Muszę to sprawdzić - mówi Ivo Violante, włoski szef kuchni z Lublina. Ma co sprawdzać, bo w Gospodzie Sto Pociech w Chełmie Edyta Wojtowicz podaje krewetki z papryczką, mule, ośmiornicę z grilla i smażone sardynki. Oto historia jej pasji i autorskie przepisy

Podajemy golonkę po bawarsku - mówi Miguel Angel Gonzalez Bravo, hiszpański szef kuchni w Browarze Restauracja „Grodzka 15”

Piłka jest okrągła, a golonki są dwie. Przepisy na ulubione dania kibiców

Dziś przepisy na ulubione potrawy kibiców z Irlandii Północnej, Niemiec i Ukrainy. Są potrawy, które nas łączą. Golonka, pierogi i irlandzka zapiekanka.

Elżbieta Cwalina i Marek Panek z Hades Szeroka nakarmią 60 szefów kuchni z całego świata

60 szefów kuchni z całego świata wizytuje Lublin

Prowadzą warsztaty, odwiedzają restauracje, rozmawiają o kuchni prosto od człowieka. W sobotę w Hades Szeroka zjedzą regionalne dania. W niedzielę w Hotelu Agit wydadzą kolację.

(fot. Kamil Zieliński/ archiwum Jean Bos)

Najlepsi gotują w Lublinie. Rozmowa z Jeanem Bosem

Rozmowa z Jeanem Bosem, pomysłodawcą i organizatorem Światowego Zjazdu Kucharzy Gourmonde 2016 w Lublinie.

(fot. Kamil Zieliński / archiwum Jean Bos)
Lubelskie Ekstra

Przyjadą i zjedzą Lublin. Rozmowa z Jeanem Bosem

Rozmowa z Jeanem Bosem, królewskim kucharzem z pałacu w Brukseli, mistrzem kuchni molekularnej i szefem kuchni w Hotelu Agit.

Jan Szyttler, nadworny kucharz Stanisława Augusta Poniatowskiego, polecał na orzeźwienie słodkie chłodniki z owocami

Litewski, lubelski, a może na pomidorach? 5 najlepszych przepisów na chłodnik

Może być litewski lub lubelski. Może być na botwince, może być z lubczykiem, może być na pomidorach. Ale spróbujcie chłodnika na bazie mrożonych jagód. Jak on gasi pragnienie!

Fot. Michał pańszczyk

Beata Kozidrak: Kocham to, co robię, ale nie chcę odrywać kuponów

Rozmowa z Beatą Kozidrak, wokalistką zespołu Bajm, która 28 maja zagra koncert na Arena Lublin

(fot. Wojciech Nieśpiałowski)
Kuchnia

Rybna uczta w Perłowej Pijalni Piwa. Przepis na rosół rybny

W niedzielę Przemysław Karoń, szef kuchni w Perłowej Pijalni Piwa zaprasza na obiad rybny, warsztaty z przyrządzania ryb i świeże ryby. Restauracja, która dostała niedawno rekomendację Slow Food Polska poszła za ciosem.

Anna Skoczylas z restauracji „Kardamon”: Filet z sandacza podany z czarnym ryżem, aromatycznym serem z sera gorgonzola oraz z sałatką z karczocha

Dorsz, sandacz, a może labraks? Podpowiadamy, gdzie w Lublinie zjeść dobrą rybę

Jeśli smażony dorsz, to w klasycznej smażalni ryb „Sola” na Czechowie. Jeśli sandacz, to restauracja „Kardamon”. Jeśli labraks z grilla to w „Atrium”. Jeśli polędwica z tuńczyka, to ristorante „Arte del gusto”. Jeśli ryba prosto z morza, to restauracja „Od kuchni”

fot. Maciej Kaczanowski

Mniej znaczy więcej. Czym jest slow food?

Rozmowa z Jackiem Szklarkiem, szefem Slow Food Polska.