Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
W piątek ruszyła sprzedaż biletów na największe hity w Teatrze Starym. W tym na znakomity spektakl „Msza za miasto Arras” z Teatru Narodowego z wielką rolą Janusza Gajosa. Niespodzianek jest więcej.
W sobotę, 5 grudnia, o godzinie 18 w restauracji Rozanna w Wąwolnicy rozpocznie się I Turniej Nalewek Rodzinnych. Dlaczego rodzinnych? - Chodzi nam o takie nalewki, na które receptura przechodziła w rodzinie z pokolenia na pokolenie - mówią Iza i Marek Oprzańscy, właściciele Rozanny.
Gdzie w Lublinie można zjeść dobrego, tradycyjnego schaboszczaka po lubelsku? Oto nasz subiektywny ranking. Jak zwykle w porządku alfabetycznym
Wraca moda na jedzenie, za którym stoi człowiek. Nasz region może być zagłębiem naturalnych smaków. Mamy najlepszą ziemię i ludzi, którzy są dumni ze swoich kulinarnych tradycji, przekazywanych z pokolenia na pokolenie
Pierogi, sandacz, sałatka? Sprawdzamy co słychać w lubelskich restauracjach.
Choć sezon na nalewki zaczyna się w maju, to te nastawione jesienią są najbardziej wartościowe. Może dlatego, że owoce, przepełnione aromatem po brzegi, mają do oddania najwięcej?
Kiedy w Old Pubie ukląkł przede mną Robert Makłowicz, nigdy nie przypuszczałam, że kiedyś będzie to moja restauracja - mówi Dorota Otachel, właścicielka i szefowa kuchni restauracji Old Pub w Lublinie.
To legenda polskiej zakąski. Według legendy wymyślili je Tatarzy, trzymający pod siodłem kawałki surowego mięsa. Uskrobane, było szybkim i energetycznym posiłkiem. Choć befsztyk tatarski podaje się w Europie nawet jako drugie danie, to nasz tatar wołowy nie ma sobie równych. Oto dziesięć miejsc w Lublinie, gdzie warto wpaść na tatara z wołowiny
Kiedy za oknem szron zetnie trawę, przypominamy sobie o rozgrzewającym kapuśniaku. Zasmażona kapusta to najlepszy dodatek do golonki, a łazanki z kapustą są lepsze niż niejedno danie. Oto 7 patentów na jesienną kapustę.