Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Zasmakuj w Wielkanocy. Poznaj potrawy z naszego regionu

Zasmakuj w Wielkanocy. Poznaj potrawy z naszego regionu

Żur postny ze śledziem, barszcz wilkołaski, kapuściarz i kartacze z Piotrkowa oraz rewelacyjna babka gotowana. Na wielkanocny obiad zupa gryczanka i babka gryczana z Gościeradowa. Chcemy Was namówić, żeby na świątecznym stole pojawiły się tradycyjne potrawy z naszego regionu. Zdrowe, tanie i smaczne.

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smak Borzechowa (przepisy)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smak Borzechowa (przepisy)

Pazibroda, borzechowski bigos i na deser puszyste racuchy. Do tego smaczna lemieszka, zapiekane kotlety i szewcoki. Ale smak Borzechowa to znacznie więcej. To smak historii i tradycji.

Jak upiec w domu pyszną tartę francuską?

Jak upiec w domu pyszną tartę francuską?

Tarta to jeden z najbardziej znanych wypieków kuchni francuskiej. Podstawa to kruche ciasto, które może być słodkie lub słone. Na słodkie ciasto nakłada się jabłka, rabarbar, truskawki. Na słone: warzywa, mięso, grzyby.

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Trzydnicki smak (inspiracje, przepisy)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Trzydnicki smak (inspiracje, przepisy)

Ziemiański pasztet z królika, karasie w marynacie i gotowana babka. To hity warsztatów kulinarnych "Zasmakuj w tradycji, które odbyły się w Woli Trzydnickiej. Mamy dla was przepisy z pierwszej ręki.

Czas na wiosenne gotowanie

Czas na wiosenne gotowanie

Agnieszka Filiks, szefowa restauracji Siwy Dym w Celejowie i zdobywczyni "Złotej Łyżki Dziennika Wschodniego na wiosnę zdecydowanie zmienia kartę w restauracji i w domu.

Jak przyrządzić smaczną pierś z kaczki?

Jak przyrządzić smaczną pierś z kaczki?

Zasłynął z kaczki podawanej z malinowym sosem. Jeden z najlepszych kucharzy lubelskich podawał ją na wiele sposobów. Od klasycznej kaczki z jabłkami, przez kaczkę w imbirze po kaczkę w pomarańczach. Ceni kuchnię opartą na lokalnych produktach, jak ognia unika gotowych przypraw.

Wielki biały pies w Andersenie

Wielki biały pies w Andersenie

W niedzielę 23 marca o godz. 12 warto zabrać dzieci na spektakl „Tymoteusz i Psiuńcio.

Osiem groteskowych pogrzebów w Teatrze Osterwy

Osiem groteskowych pogrzebów w Teatrze Osterwy

W weekend (21-23.-3) w Teatrze Osterwy możecie zobaczyć sztukę Hanocha Levina "Pakujemy manatki. Komedia na osiem pogrzebów.

Zobaczcie Lód. Koniecznie!

Zobaczcie Lód. Koniecznie!

W poniedziałek, 24 marca, o 19 w Centrum Kultury macie niepowtarzalną okazję, żeby zobaczyć głośne przedstawienie Janusza Opyńskiego „Lód.

Zrozumieć H. W Teatrze Starym

Zrozumieć H. W Teatrze Starym

W sobotę 15 marca o godz. 19 w lubelskim Teatrze Starym możecie zobaczyć głośny spektakl o Henryce Krzywonos-Strycharskiej - kobiecej legendzie Solidarności.