Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Agnieszka Filiks (fot. Archiwum)

Ormiańskie przepisy Agnieszki Filiks

Jeśli chcecie już spróbować ormiańskiej kuchni, która pojawi się na Europejskim Festiwalu Smaku, Agnieszka Filiks ma dla was autorskie przepisy.

Jean Bos, (fot. Kamil Zieliński)

Good Chef 2016 w Lublinie. Znamy uczestników konkursu na najlepszego szefa kuchni w woj. lubelskim

Po raz pierwszy wybierzemy najlepszego szefa kuchni w naszym województwie. Kto zawalczy o zaszczytny tytuł Good Chef 2016? Kto zostanie Talentem roku, a kto Szefem kuchni regionalnej?

Rosław Szaybo

Rosław Szaybo. Prywatny człowiek

Rozmowa z Rosławem Szaybo, wykładowcą i profesorem ASP w Warszawie, grafikiem i plakacistą, byłym dyrektorem wytwórni CBS, autorem legendarnych okładek płytowych

Miguel Bravo: To jest moje miasto

Miguel Bravo: To jest moje miasto

Miguel Bravo, hiszpański kucharz z Andaluzji na Europejskim Festiwalu Smaku przyrządzi dania oparte na mięsie świni rasy puławskiej. - Jest delikatne, soczyste, jakością dorównuje naszej wieprzowinie iberyjskiej - mówi Bravo

"Zakochany w Cohenie". Rozmowa z Danielem Wyszogrodzkim

"Zakochany w Cohenie". Rozmowa z Danielem Wyszogrodzkim

Rozmowa z Danielem Wyszogrodzkim, tłumaczem Cohena, współtwórcą spektaklu „Boogie Street” w Teatrze Starym w Lublinie

Co słychać w lubelskich restauracjach?

Co słychać w lubelskich restauracjach?

Jak zachwyca, skoro nie zachwyca. Po premierze "Amadeusza" w Teatrze Osterwy
galeria

Jak zachwyca, skoro nie zachwyca. Po premierze "Amadeusza" w Teatrze Osterwy

Spektakl robi się po coś. A ja nie wiem, po co Artur Tyszkiewicz zrobił „Amadeusza”. Ten spektakl niczego nie wnosi do historii Mozarta. Mało tego, idąc śladem Petera Shaffera, pokazuje człowieka, który był geniuszem – jako żałosnego pajaca. Spłyca jego talent epatując niesmacznymi wulgaryzmami, w których akt defekacji jest ważniejszy od miłości.

TOP 10 przepisów na pyszne dania z bobem

TOP 10 przepisów na pyszne dania z bobem

Choć najlepszy jest z wody, to nasz region słynie z zupy Kniazia Boberka, zielonych pierogów, bobu po nadbużańsku. Sezon na bób w pełni, warto zadać komuś bobu. Oto 10 przepisów na bób zerwany prosto z grządki

Czy Bóg ma złośliwe poczucie humoru? Przed premierą „Amadeusza” w Teatrze Osterwy
galeria

Czy Bóg ma złośliwe poczucie humoru? Przed premierą „Amadeusza” w Teatrze Osterwy

W sobotę o godz. 19 premiera głośnej sztuki Petera Shaffera o Mozarcie.

Dyrektor Teatru Starego Karolina Rozwód z Danielem Wyszogrodzkim

Nowy sezon w Teatrze Starym: Janda, Cohen, Frycz, Grabowski, Peszek, Karolak

W środę punktualnie o godz. 10, rusza sprzedaż biletów na największe hity nowego sezonu w Teatrze Starym. Warto się pospieszyć, bo gwiazd jest dużo, a miejsc mało.