Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Jeśli chcecie już spróbować ormiańskiej kuchni, która pojawi się na Europejskim Festiwalu Smaku, Agnieszka Filiks ma dla was autorskie przepisy.
Po raz pierwszy wybierzemy najlepszego szefa kuchni w naszym województwie. Kto zawalczy o zaszczytny tytuł Good Chef 2016? Kto zostanie Talentem roku, a kto Szefem kuchni regionalnej?
Rozmowa z Rosławem Szaybo, wykładowcą i profesorem ASP w Warszawie, grafikiem i plakacistą, byłym dyrektorem wytwórni CBS, autorem legendarnych okładek płytowych
Miguel Bravo, hiszpański kucharz z Andaluzji na Europejskim Festiwalu Smaku przyrządzi dania oparte na mięsie świni rasy puławskiej. - Jest delikatne, soczyste, jakością dorównuje naszej wieprzowinie iberyjskiej - mówi Bravo
Rozmowa z Danielem Wyszogrodzkim, tłumaczem Cohena, współtwórcą spektaklu „Boogie Street” w Teatrze Starym w Lublinie
Spektakl robi się po coś. A ja nie wiem, po co Artur Tyszkiewicz zrobił „Amadeusza”. Ten spektakl niczego nie wnosi do historii Mozarta. Mało tego, idąc śladem Petera Shaffera, pokazuje człowieka, który był geniuszem – jako żałosnego pajaca. Spłyca jego talent epatując niesmacznymi wulgaryzmami, w których akt defekacji jest ważniejszy od miłości.
Choć najlepszy jest z wody, to nasz region słynie z zupy Kniazia Boberka, zielonych pierogów, bobu po nadbużańsku. Sezon na bób w pełni, warto zadać komuś bobu. Oto 10 przepisów na bób zerwany prosto z grządki
W sobotę o godz. 19 premiera głośnej sztuki Petera Shaffera o Mozarcie.
W środę punktualnie o godz. 10, rusza sprzedaż biletów na największe hity nowego sezonu w Teatrze Starym. Warto się pospieszyć, bo gwiazd jest dużo, a miejsc mało.