Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Co łączy słynny kotlet pożarski z kotletem de volaille? Robi się je z drobiu, najlepsze są z kostką, za każdym stoi barwna historia powstania. Te wykwintne dania podawano w najlepszych restauracjach przedwojennego Lublina i Kazimierza. Tyle, że dziś mało który kucharz potrafi je przyrządzić.
W nowym cyklu będziemy zamieszczać porady i przepisy szefów kuchni z najlepszych restauracji Lublina i regionu. Mamy nadzieję, że wzbogacą nasz Przewodnik po restauracjach Lubelszczyzny.
Znamy się na Żydach. Jak nikt inny. - Nie ma tematu, o którym Polacy będą dyskutować chętniej niż o Żydach. Nie ma tematu, na którym tak wielu Polaków tak dobrze się zna - mówi Artur Pałyga, autor kontrowersyjnej sztuki "Żyd.
Wszystko dobre, co się dobrze kończy. W naszym przewodniku ogłaszamy przerwę, bo autorowi recenzji należy się dieta odchudzająca. Do recenzji wrócimy – a dziś zapraszamy na relację z naszej wyprawy do restauracji The Olive – mieszczącej się w hotelu Ilan.
W ostatnim już kulinarnym podsumowaniu 2013 roku przedstawiamy 10 najciekawszych potraw, które możecie spróbować w restauracjach Lublina i regionu. Od mięsa smażonego na kamieniu przez pyszne makarony po doradę z grilla
W niedzielę 19 stycznia o godz. 10 możecie wybrać się do Teatru Andersena na spektakl „Pyza na polskich dróżkach. Także w niedzielę o 12 aktorzy zagrają bajkę „Pasterka i Kominiarczyk. Dzięki dwóm scenom, górnej i dolnej - teatr proponuje dwa różne przedstawienia. Jakie?
Gdzie pojechać na dziczyznę, a gdzie na dobre ryby? Gdzie golonka jest smakowita, a gdzie pielmienie rozpływają się w ustach? Przedstawiamy restauracje w naszym województwie, które w nowym roku warto odwiedzić w pierwszej kolejności. Nasz wybór jest wyłącznie subiektywny, ale może być drogowskazem: gdzie warto pojechać, co warto zjeść
Kto ceni eksperymenty w teatrze, powinien zobaczyć sztukę Pawła Demirskiego „Był sobie Polak, Polak, Polak i diabeł w reżyserii Remigiusza Brzyka. Od 9 do 12 stycznia w Teatrze Osterwy o godz. 19.
Aż trzy różne spektakle możecie w ten weekend (10-12.01) zobaczyć w Teatrze Andersena.
Piękne wnętrze, widok na ogród, który latem zamienia się też w restaurację oraz kuchnia oparta na sezonowych produktach. Ponieważ restauracja jest częścią przytulnego pensjonatu, na sali panuje rodzinna atmosfera. Na miejscu znajdziecie także sklepik z domowymi przetworami, a na kredensie stoją tutejsze nalewki.