Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

W fotografii cenię niedoskonałość. Używam niedoskonałej techniki, sam jestem niedoskonały, tworzymy niedoskonały zespół. Staram się, żeby moje fotografie przemówiły do oglądającego – mówi Mariusz Tomczuk
Magazyn
galeria

Z zawodu ogrodnik, od kilku lat fotografuje Hrubieszów. "Szukam dziewczyny z perłą"

Szukam miasteczka, którego już nie ma. Zbieram stare krzesła ze znikających domów. Od lat szukam także dziewczyny z perłą - ROZMOWA z Mariuszem Tomczukiem, fotografem z Hrubieszowa

Od lewej u góry: kanapka z pieczonym mięsem na chlebie, golonka po berlińsku
Od lewej u dołu: żeberko w sosie paprykowym, boczek w ciemnym sosie pieczarkowym
Przepisy

Grochówka i bawarskie pyzy. Kulinarny wypad do Niemiec

Podróże w kuchni mogą być smaczne i inspirujące. A ponieważ na kwarantannie coraz więcej ludzi gotuje, proponujemy rodzinne wypady po kulinarnej Europie. Na początek kuchnia niemiecka, której symbolem jest nie tylko golonka i piwo.

Dyrektor hotelu Arche: "Przetrwają tylko najsilniejsi"
Magazyn

Dyrektor hotelu Arche: "Przetrwają tylko najsilniejsi"

Wiele lokali nie wytrzyma okresu stagnacji i zniknie z rynku. Zostaną szyldy i puste lokale. Klienci będą mieli o wiele chudsze portfele, więc wyjście do restauracji będzie dobrem luksusowym. W walce o klienta będzie bardzo ostra rywalizacja. Rozmowa z Maciejem Łobejko, dyrektorem hotelu Arche w Lublinie.

Kuchnia pachnąca ogrodem. Przepisy na wiosenne dania na sobotni i niedzielny stół
Magazyn

Kuchnia pachnąca ogrodem. Przepisy na wiosenne dania na sobotni i niedzielny stół

Sałatka z mniszka, jajecznica z kurdybankiem, zupa pokrzywowa, spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim, na deser racuszki z kwiatem czarnego bzu. Zielony to kolor nadziei i wiosennego odrodzenia w kuchni. Podpowiadamy, jak wykorzystać naturalne nowalijki z ogrodu

Ojciec Krzysztof Modras: Na cały okres epidemii możemy spojrzeć jak na okres próby
Magazyn

Ojciec Krzysztof Modras: Na cały okres epidemii możemy spojrzeć jak na okres próby

Na cały okres epidemii możemy spojrzeć jak na okres próby, a ta próba nie będzie wiecznie trwać. Zakończy się i przyjdą dobre owoce - ROZMOWA z o. Krzysztofem Modrasem, przeorem Dominikanów w Lublinie

Zdjęcie ilustracyjne
Magazyn

Wielkanoc u kucharzy. Co ugotują i najbardziej lubią na święta?

Po raz pierwszy od wielu lat, mogą gotować dla rodziny. Zamiast wielkanocnego cateringu szykują przysmaki na wielkanocny stół. Jean Bos to belgijski szef kuchni w Lublinie. Agnieszka Filiks prowadzi autorskie restauracje w Nałęczowie i Kazimierzu. I Piotr Huszcz, zakręcony na punkcie naszej regionalnej kuchni. Co ugotują i co najbardziej lubią na wielkanocnym stole?

Coś po staropolsku. Przepisy przydatne we współczesnej kuchni
Magazyn

Coś po staropolsku. Przepisy przydatne we współczesnej kuchni

Prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu wyszukał kilka ciekawych przepisów, które mogą okazać się przydatne we współczesnej kuchni.

Propozycje na świąteczny obiad. Jest jeszcze czas żeby przygotować coś pysznego
Magazyn
galeria

Propozycje na świąteczny obiad. Jest jeszcze czas żeby przygotować coś pysznego

Podpowiadamy, co można przygotować na świąteczny obiad.

Zdjęcie ilustracyjne
Magazyn

11 sposobów na wielkanocne jajko. Z kaparami, anchois lub mango

Podpowiadamy, jak można przyrządzić jajka na Wielkanoc.

Pociąg do cebulowej. Warto się wzmacniać odpowiednią dietą

Pociąg do cebulowej. Warto się wzmacniać odpowiednią dietą

Boczniak, cebula, czosnek i shitake. Warto postawić na zdrową, zbilansowaną dietę, składającą się z warzyw i owoców, które wspierają naturalną odporność.