Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Łazanki to tanie, smaczne i zdrowe danie. Łazanki przyrządza się z młodą, zasmażaną kapustą lub z bigosem.
Magazyn

Bigos, łazanki i spółka. Można nagotować bigosu, zjeść w chłodne dni i jeszcze następnego dnia poprawić łazankami

Żeby zrobić dobre łazanki, potrzebna jest dobra kapusta. Zasmażana, koniecznie na suszonych grzybkach. Grzyby obrodziły, kapusta nabiera smaku. Można nagotować bigosu, zjeść w chłodne dni i jeszcze następnego dnia poprawić łazankami.

Taniec i Belriguardo. Rozmowa z Małgorzatą Wojcieszuk
Lubelskie Ekstra

Taniec i Belriguardo. Rozmowa z Małgorzatą Wojcieszuk

Dla mnie miłość to wszystkie pory roku. To nie jest tak, że jest wiecznie lato i ciepło. Przychodzi pora, kiedy trzeba sobie dać więcej oddechu. Ale też więcej zrozumienia. Miłość to przede wszystkim ogromna więź. Nie byłoby tej miłości bez namiętności. Rozmowa z Małgorzatą Wojcieszuk, pedagogiem, animatorem kultury, nauczycielem tańca i choreografem.

Festiwal XX+2-lecia Akademii Praktyk Teatralnych "Gardzienice"
2 października 2019, 10:00

Festiwal XX+2-lecia Akademii Praktyk Teatralnych "Gardzienice"

W środę w Sali Koncertowej pałacu zaczyna się intrygujący festiwal teatralny, na który zjeżdżają się aktorzy z całego świata. To wychowankowie Akademii Praktyk Teatralnych, jednej z najciekawszych szkół teatralnych na świecie

Good Chef 2019: Oto zwycięzca lubelskiego konkursu na najlepszego szefa kuchni
Lubelskie Ekstra

Good Chef 2019: Oto zwycięzca lubelskiego konkursu na najlepszego szefa kuchni

Piotr Kostyła wygrał ogólnopolski konkurs Good Chef 2019 podczas Europejskiego Festiwalu Smaku.

Krzysztof Rzączyński
Magazyn
galeria

Warto inwestować w rozmowy o planecie. Edukacja ekologiczna najmłodszych w Teatrze Andersena

Musimy zacząć słuchać dzieci i od nich się uczyć - rozmowa z Krzysztofem Rzączyńskim, dyrektorem Teatru Andersena w Lublinie.

"Z głową w chmurach". Premiera w Teatrze Andersena [zapowiedź, zdjęcia]
29 września 2019, 12:00
galeria

"Z głową w chmurach". Premiera w Teatrze Andersena [zapowiedź, zdjęcia]

 W sobotę w Teatrze Andersena w Lublinie premiera spektaklu „Z głową w chmurach”. To lalkowy musical o żyrafie, która szuka deszczu. Marzycielskie zwierzę postanawia wznieść się nad ziemię, żeby znaleźć życiodajną chmurę. Sceny z generalnej dobrze wróżą przedstawieniu.

Potęga kulinarnej historii w Lublinie. Ugotuj coś według przepisu sprzed 450 lat
Magazyn

Potęga kulinarnej historii w Lublinie. Ugotuj coś według przepisu sprzed 450 lat

Jean Bos ugotował dla 300 historyków 3 dania z czasów renesansu. Receptury opracował prof. Jarosław Dumanowski, znawca literatury staropolskiej. Rekonstrukcja stołu z czasów Jadwigi i Jagiełły uświetniła jubileuszowy, XX Powszechny Zjazd Historyków Polskich zwołany do Lublina w 450 rocznicę Unii Polsko-Litewskiej.

Gołąbki można zrobić na kształt sakiewek, przewiązanych szczypiorem
kuchnia

Cebulowa z kaszą, gołąbki po węgiersku. Regionalne potrawy z kapustą i kaszą

Zima ma być w tym roku tęga. Będzie się liczyć energetyczna kuchnia: gęste krupniki, żurki, zalewajki. Zrazy z kaszą, zawijasy i pieczenie podlane gęstym sosem. Ale przede wszystkim gołąbki w różnych odmianach

Legendarna kuchnia Berensa wraca do Kazimierza Dolnego
galeria

Legendarna kuchnia Berensa wraca do Kazimierza Dolnego

Legendarna kuchnia Berensa wraca do Kazimierza Dolnego. Wkrótce w nowej restauracji w miasteczku otworzy się gabinet obiadowy pana Berensa, który od 1880 roku prowadził obok fary „Gospodę chrześcijańską”, w której serwował słynne liny w śmietanie, na które wpadała Ordonka. Co zjecie w nowej restauracji?

To bardzo wymagająca ryba, hodowla jest bardzo skomplikowana. Ale warto, smak naszych pstrągów jest niezrównany - podkreśla Anna Pyć
Magazyn

Po pstrągi przyjeżdżają tu nawet z Warszawy. Pierwsza była Magda Gessler

Po świeże ryby przyjeżdżają tu restauratorzy w Warszawy. Ostatnio, na miejscu kultowej restauracji z czasów PRL zbudowała nowoczesną restaurację z patio, na którym zacumował okręt