Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

(fot. AS)

Jak smakuje Armenia. Co w weekend na Europejskim Festiwalu Smaku?

Wielkie gwiazdy kulinarne, egzotyczna kuchnia Armenii na Scenie Smaku, 120 wystawców na jarmarku. Przed nami najsmaczniejsze dni 8 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku.

Stan Borys (fot. Małgorzata Sulisz)
7 września 2016, 17:30

Stan Borys na Europejskim Festiwalu Smaku

Stan Borys, legenda polskiej piosenki, spotka się w środę 7 września o 17.30 ze swoimi fanami w IBB Grand Hotel Lublinianka.

Europejski Festiwal Smaku 2016: Wielkie smakowanie w Lublinie

Europejski Festiwal Smaku 2016: Wielkie smakowanie w Lublinie

W sobotę, 3 września, startuje 8 edycja Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, w tym roku poświęcona Armenii. Festiwal potrwa aż 10 dni, a organizatorzy spodziewają się 100 tysięcy gości. Wybraliśmy dla was najsmaczniejsze „kąski”, których nie wolno przegapić.

Danielle Akta
7 września 2016, 19:00

Danielle Akta i Tel Aviv Soloists Ensemble w Centrum Spotkania Kultur

Danielle Akta, 14-letnia wiolonczelistka, będzie solistką koncertu Tel Aviv Soloists Ensemble w Lublinie. Jedną z najlepszych orkiestr kameralnych na świecie poprowadzi Barak Tal. Początek wydarzenia w środę 7 września o godz. 19 w Centrum Spotkania Kultur.

Kaukaski grill na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie

Kaukaski grill na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie

Paweł Portoyan, człowiek, który wie wszystko o marynatach do mięs, otworzy na Europejskim Festiwalu Smaku Kaukaski Grill. – To nałóg. Jagnięcina ze szpady. Sałata. Nieco kolendrowo-pomidorowego sosu.

Wedle legendy cebularze powstały w Kazimierzu Dolnym z miłości

Cebularze, chaczapuri i placki cebulowe z serem. "Zaczyn i pamięć" na Europejskim Festiwalu Smaku

Żydowskie cebularze, ormiańskie chaczapuri i sobieskie placki cebulowe z serem będą bohaterem projektu „Zaczyn i pamięć” na Europejskim Festiwalu Smaku. We wtorek i środę, 6 i 7 września, na placu Teatralnym przy Stole Spotkania będziemy wspólnie zaczyniać ciasto, dzielić je na porcje, wypiekać i jeść gorące cebularze, chaczapuri i placki cebulowe z Woli Sobieskiej. Oraz słuchać historii mówionych.

Gryczane fantazje. Festiwal Kaszy Gryczaki w Janowie Lubelskim coraz lepszy

Gryczane fantazje. Festiwal Kaszy Gryczaki w Janowie Lubelskim coraz lepszy

Rewelacyjne sery zagrodowe, dziesiątki gryczaków na zimno i gorąco, słodycze z kaszy gryczanej warte najlepszej cukierni. Festiwal Kaszy Gryczaki w Janowie Lubelskim jest jak wino, im starszy, tym lepszy.

Stragany z żywnością na Starym Mieście w Lublinie podczas Europejskiego Festiwalu Smaku ‘2013

Europejski Festiwal Smaku. Co będzie się działo w tym roku?

Podczas tegorocznej edycji wyruszymy w kulinarną podróż po Armenii. Festiwal startuje już 3 września (wernisaże, koncerty i spotkania), pokazuje różnorodne oblicza kultury – od muzyki, poprzez obraz, słowo, a także stół i kulinaria.

Kuchnia po lubelsku. 7 przepisów na lubelski obiad

Kuchnia po lubelsku. 7 przepisów na lubelski obiad

Do Lublina przyjeżdża coraz więcej obcokrajowców. W restauracjach szukają regionalnych dań. W domach proszą o coś lubelskiego na drugie. Oto 7 drugich dań, na które warto zaprosić zagranicznych gości

Co w restauracjach piszczy i gdzie można zjeść dobrą pizzę?

Co w restauracjach piszczy i gdzie można zjeść dobrą pizzę?

W karcie otwartej w środę restauracji „Czarcia łapa. A morze inaczej” znajdziemy m.in. świeże mule, krewetki i kraby. Z kolei w restauracji Chleb Powszedni można zjeść m.in. górkę cielęcą i gicz wołową.