Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

(SZ)

Lista artykułów:

Przepisy na Wielkanoc. Pasztet z żurawiną

Przepisy na Wielkanoc. Pasztet z żurawiną

Jak zrobić pasztet z żurawiną? Sprawdź przepis.

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić najlepszy klops?

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić najlepszy klops?

Sprawdź przepis na klops.

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić domowy chrzan?

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić domowy chrzan?

Jak zrobić domowy chrzan? Sprawdź przepis.

Przepisy na Wielkanoc: Ziemniaczki postne według XIX wiecznej receptury

Przepisy na Wielkanoc: Ziemniaczki postne według XIX wiecznej receptury

W czasie Wielkiego Piątku warto przywołać smak postnej kuchni staropolskiej. Oto przepis na ziemniaczki faszerowane śledziem i jajkiem na twardo. Przepis odnalazł prof. Jarosław Dumanowski, na potrzeby współczesne opracował go szef Marek Panek.

Chinkali, czyli sakiewki z nadzieniem z baraniny. Gdzie można je zjeść?
KUCHNIA

Chinkali, czyli sakiewki z nadzieniem z baraniny. Gdzie można je zjeść?

Chinkali to sakiewki wypełnione nadzieniem z baraniny. Zawierają mocną niespodziankę. Kiedy je źle nadgryziemy, na ubranie tryska gorący, tłusty rosołek.

Pierogi Romualda Lipki w Hades Szeroka

Pierogi Romualda Lipki w Hades Szeroka

Jest golonka ala Grześkowiak, jest rosół Tomasza Dostatniego (bulion z żółtkiem).

Owoce morza w Restauracji Cukrownia w Opolu Lubelskim

Owoce morza w Restauracji Cukrownia w Opolu Lubelskim

Nie tak dawno otwarto w Opolu Lubelskim Restaurację Cukrownia.

Golonka po poznańsku w Lublinie

Golonka po poznańsku w Lublinie

W restauracji Hades Szeroka, znanej z podawania golonki a’la Grześkowiak (według przepisu Kazimierza Grześkowiaka, autora przeboju „Chłop żywemu nie przepuści”) pojawiła się ostatnio golonka po poznańsku.

Jak karmią w Hampton by Hilton?

Jak karmią w Hampton by Hilton?

Talent szefa kuchni najlepiej poznać, po tym jak przyrządzi Amuse-bouche.

Co w restauracjach słychać? Anuszik Bar i Willa Filiks

Co w restauracjach słychać? Anuszik Bar i Willa Filiks

Anuszik Bar to miejsce dla zwolenników ormiańskiej kuchni przyrządzanej na grillu opalanym drewnem.