Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Jak zrobić dobrą pigwówkę?

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Jak zrobić dobrą pigwówkę?

W ogrodach dojrzewają owoce pigwowca i pigwy. Jeśli zaczynamy przygodę z nalewkami, najlepiej zacząć od pigwowca. Nalewka będzie słodsza i bardziej aromatyczna. Najważniejsze są owoce. 04.10.2013 11:02
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Dynia w 5 smakach

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Dynia w 5 smakach

Jest pyszna, bardzo zdrowa i niezwykle smaczna. Tylko trochę zapomniana w polskiej kuchni. Dziś potrawy z dyni wracają do łask, a stolicą dyniowego zagłębia w naszym regionie są Wisznice. 04.10.2013 10:58
Restauracja Galeria Browaru w Kazimierzu Dolnym (recenzja)

Restauracja Galeria Browaru w Kazimierzu Dolnym (recenzja)

Jeśli chcecie skosztować piwa warzonego w oparciu o receptury sięgające XVI wieku i jeszcze coś dobrego zjeść, zajrzyjcie do małej, klimatycznej restauracji, która działa w domu słynnego kazimierskiego malarza Franciszka Kmity, zajmując malownicze patio i galerię. 27.09.2013 11:38
Reklama deweloper tbv
Trattoria Bagatto w Lublinie na 5 gwiazdek (recenzja)

Trattoria Bagatto w Lublinie na 5 gwiazdek (recenzja)

To malutka, klimatyczna włoska trattoria z klimatycznym właścicielem Esposito Rosario, który w miniaturowej kuchni wyczarowuje genialną piadinę, świetne makarony i ragù z parmezanem, jakiego nigdzie w Lublinie nie zjecie. 20.09.2013 11:08
Niebywałe smaki z festiwalu. Przepisy na jagnięcinę i piwny gulasz

Niebywałe smaki z festiwalu. Przepisy na jagnięcinę i piwny gulasz

Jagnięcina a la Kuncewicz z Kazimierza Dolnego, jagnięcina po prowansalsku i piwny gulasz z Kodnia to trzy wybitne potrawy, które zrobiły furorę na zakończonym niedawno Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie. Mamy dla was przepisy z pierwszej ręki. Po prostu palce lizać. 20.09.2013 11:01
Gospoda u Kowalskich w Lublinie. Recenzja

Gospoda u Kowalskich w Lublinie. Recenzja

To chyba pierwsza restauracja w Lublinie sygnowana nazwiskiem właścicieli, którzy starają się, żeby w rodzinnej atmosferze można było zjeść dobrze i zapłacić rozsądny rachunek. A ceny są rewelacyjne. Schabowy z kapustą za 11 zł, karczek w tej samej cenie, pierś z kurczaka 10 zł. 13.09.2013 13:12
Wielkie święto smakoszy w Lublinie. Przed nami Europejski Festiwal Smaku

Wielkie święto smakoszy w Lublinie. Przed nami Europejski Festiwal Smaku

W czwartek, 5 września, zaczyna się w Lublinie największy festiwal smaku w Polsce. W tym roku dedykowany Robertowi Makłowiczowi, który będzie obchodził w naszym mieście swój benefis. Ponad 100 wydarzeń w ciągu czterech dni z koncertami, wystawami, pokazami kulinarnymi i Jarmarkiem św. Jacka to najlepszy sposób, żeby smakować życie 30.08.2013 10:26
Buddha Indian Restaurant w Lublinie - recenzja

Buddha Indian Restaurant w Lublinie - recenzja

Mocne 4 gwiazdki za aromatyczną kuchnię pełną zmysłowych smaków i zapachów. 30.08.2013 10:22
Pojedynek na nalewki i destylaty na Europejskim Festiwalu Smaku

Pojedynek na nalewki i destylaty na Europejskim Festiwalu Smaku

W sobotę, 7 września, w restauracji Old Pub na Starym Mieście w Lublinie odbędzie się XVIII Ogólnopolski Turniej Nalewek, któremu w tym roku towarzyszy Pojedynek na destylaty. 30.08.2013 10:20
Jagnięcina z Lubelszczyzny według Ivo Violante

Jagnięcina z Lubelszczyzny według Ivo Violante

To delikatne mięso ma w Polsce coraz więcej zwolenników. – Dlaczego eksportujecie je do Europy, zamiast podawać w lubelskich restauracjach? – dziwi się włoski kucharz Ivo Violante, od którego mamy dla was superprzepis na jagnięcinę z pesto pistacjowo-miętowym. 30.08.2013 10:19
Noc golonkożerców w Starym Browarze

Noc golonkożerców w Starym Browarze

Jeśli lubicie golonkę, to pierwszy zlot fanów tej potrawy odbędzie się w czwartek, 5 września, na terenie Starego Browaru przy ul. Bernardyńskiej 15 w Lublinie. 23.08.2013 14:23
Benefis Roberta Makłowicza odbędzie się w Lublinie

Benefis Roberta Makłowicza odbędzie się w Lublinie

Pochodzi z rodziny o korzeniach polskich, ukraińskich, ormiańskich, węgierskich i austriackich. Odkrywca wielokulturowych smaków Polski i Europy przyjął zaproszenie od Europejskiego Festiwalu Smaku i będzie świętował benefis w Lublinie. 23.08.2013 14:22

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama