Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Mniej napinki, więcej relaksu i jest świetna komedia, nostalgiczna, wzruszająca, porywająca. Sam tekst Szekspira jest błyskotliwy.
Dieta paleo, gotowanie z resztek, insekty dla śmiałków, kwaśny smak kiszonek, lokalne składniki na talerzu i różne rodzaje soli - to najważniejsze trendy kulinarne, które będą modne w rozpoczynającym się roku.
To już piąta inscenizacja radosnej komedii Szekspira. Łukasz Kos wyreżyserował w Teatrze Osterwy „Wieczór Trzech Króli”. Sceny z próby medialnej zapierały dech w piersiach. Premiera w niedzielę.
Niepowtarzalna okazja, żeby sprawdzić, co dziś zostało z szekspirowskiego świata.
Mija kolejny dobry rok dla najciekawszych szefów kuchni i restauratorów w naszym mieście. Oto subiektywny przegląd miejsc, do których będę wracał w 2019 roku. Miejsc na różne okazje: od porannego śniadania po wieczorny wypad ze znajomymi
Rozmowa z ks. Grzegorzem Brudnym.
„Każda zakochana pamięć przechowuje swoje magdalenki” - pisał Julio Cortázar. Ścieżki pamięci prowadzą nas przez wigilijny stół do rodzinnego domu. A w smaku wigilijnych potraw zaklęte są całe foldery informacji o historii, wierze, obyczajach, kuchni i ludziach. Dla szefów kuchni, którzy przygotowali przepisy, tradycja jest najważniejszą informacją
Rozmowa z Janiną Kowalską z Motycza, pasjonatką tradycyjnej, regionalnej kuchni
Nie ma lepszej rzeczy na święta niż kawałek swojskiej wędliny i kromka chleba zrobionego w domu. Mamy dla was regionalne przepisy na wędzone przysmaki.
Rozmowa z Justyną Janowską, aktorką Teatru Osterwy, która gra jedną z głównych ról w spektaklu „Bracia Grimm dla dorosłych”