Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

"Hindełe, siostra Sztukmistrza". Premiera w Teatrze Osterwy
Zdjęcia
16 grudnia 2017, 19:00
galeria

"Hindełe, siostra Sztukmistrza". Premiera w Teatrze Osterwy

W sobotę 16 września w Teatrze Osterwy zobaczymy premierę spektaklu o Hindełe, siostrze noblisty, Izaaka Baszewisa Singera. W głównej roli Nina Skołuba-Uryga, jedna z najlepszych aktorek lubelskiej sceny. Bardzo malarskie widowisko reżyseruje Paweł Passini.

Schabowy z wolnej Puławianki
galeria

Schabowy z wolnej Puławianki

Marcin Popielarz, jeden z najlepszych kucharzy w tej części Europy wprowadził do swej restauracji w Gdyni danie: świnka puławska · kiszona kapusta · suszone grzyby. Dania z „Puławianki” zdobywają karty najlepszych restauracji w Polsce. Nic dziwnego, bo schabowy z tego szlachetnego mięsa nie ma sobie równych

Elżbieta Depta
galeria

Gołębie serce i odwet na kocie. "Dziób w dziób" w Teatrze Andersena

Rozmowa z Elżbietą Deptą, reżyserem premierowego spektaklu „Dziób w dziób” w Teatrze Andersena.

Delikatny, dojrzewający. Zobacz łatwy przepis na świąteczny schab

Delikatny, dojrzewający. Zobacz łatwy przepis na świąteczny schab

W książce „Kuchnia Lubelska” znajdziecie autentyczne, regionalne przepisy. Takie jak świąteczny schab. Delikatny, dojrzewający, kruchy, w smaku przypomina plaster szynki parmeńskiej.

Elżbieta Depta, reżyser przedstawienia
galeria

"Dziób w dziób". Premiera w Teatrze Andersena

Co Gdzie Kiedy. Przed premierą spektaklu "Dziób w dziób" w Teatrze Andersena.

Dania na zimowe dni: Golonka, gulasz, żeberko [przepisy]

Dania na zimowe dni: Golonka, gulasz, żeberko [przepisy]

Rozgrzewają, dodają energii. Oto trzy sycące i smaczne dania na zimowe dni. Najsłynniejsza golonka w Lublinie to dzieło Kazimierza Grześkowiaka, poety i barda, autora przeboju

"Beksińscy. Album wideofoniczny"

Nowy sezon w Teatrze Starym. Najciekawsze propozycje

Co Gdzie Kiedy. Teatr Stary ogłosił repertuar na pierwszy kwartał 2018. W programie m.in. film „Beksińscy. Album wideofoniczny”, Teatr Biuro Podróży czy „3 razy Mrożek” Teatru Polskiego?

Marcin Ufa najpierw gotował w Atlantic Seafood Bar na wyspach Jersey, od 5 lat jest szefem kuchni w restauracji „Incognito” w Lublinie, gdzie poszukuje ciekawych smaków
Magazyn

Lata dwudzieste i trzydzieste w lubelskiej gastronomii. Przeboje międzywojennej kuchni

To barwny i bardzo intrygujący okres w lubelskiej gastronomii. Na talerzach przenikały się tradycje, a smaki mieszały się jak w tyglu. Jedzenie bez życia towarzyskiego nie istniało. Przenieśmy się wehikułem czasu do tamtego barwnego czasu...

Miguel Ángel González Bravo, hiszpański szef z Andaluzji poprowadzi we wtorek, 21 listopada, w Studiu Kulinarnym Sokowirówka w Poniatowej warsztaty „Owoce morza”. Dziś zdradza część sekretów i przepisów

Krewetki al ajillo kuszą. Owoce morza. Szkolenie dla szefów kuchni

Sokowirówka to wspólny projekt Europejskiego Festiwalu Smaku i Hotelu Montis w Poniatowej.

Według legendy nazwa Lublina pochodzi od ryby. Przepisy na dania z lina i szczupaka
galeria

Według legendy nazwa Lublina pochodzi od ryby. Przepisy na dania z lina i szczupaka

Według legendy nazwa Lublina pochodzi od ryby. Książę rozkazał rybakom zarzucić sieci na Bystrzycy. Wasz gród będzie nazywał się tak, jak ryba wyłowiona z rzeki. W sieci wylądował szczupak i lin. Szczupak czy lin? – zapytał książę. Wśród rybaków wybuchł spór. Szczupak to wilk rzeczny, niech będzie lin. Lublin – orzekł książę. Tak zaczęła się kariera lina w lubelskiej kuchni. Dziś mamy dla was przepisy na dania z lina i szczupaka.