Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Na topie jest food porn, czyli zmysłowe fotografowanie jedzenia. Do Lublina dotarła też moda na street food. Lawinowo rośnie zainteresowanie blogami kulinarnymi i wspólnym gotowaniem. Na stół wracają zapomniane produkty. Co będzie modne w kuchni w 2015 roku?
Do wygrania książka Roberta Sowy: W poszukiwaniu smaku doskonałego. To jedna z najbardziej poszukiwanych książek kucharskich na rynku.
Kuba Piątek, mieszkaniec podlubelskiej gminy Konopnica, na święta przyjechał prosto z treningów w Maroku. A przed nim Dakar.
Po raz pierwszy przy Świętach Bożego Narodzenia się nie napracuje. Na wigilię zrobi carpacio z dorady i pyszne tiramisu. Trzy rodzaje śledzi, karpia, rybę po grecku, pierogi z kapustą i grzybami zrobi Iza z rodziną. A po świętach Ivo weźmie z Izą ślub w Lublinie
Przepisy wybrane przez profesora Jarosława Dumanowskiego. Są symbolem wysmakowanej, aromatycznej, pachnącej przyprawami kuchni. Pisownia oryginalna
Jak prosto przygotować potrawy na wigilijny stół? Przedstawiamy kilka przepisów, których przygotowanie nie zajmie dużo czasu
Choć menu topowych lubelskich restauracji dorównuje pomysłami i ceną warszawskim lokalom, to część z Was tęskni za tradycyjną kuchnią. I choć domowe jedzenie występuje jedynie w domu, to są jeszcze w Lublinie miejsca, gdzie nadal karmią jak za dawnych lat
W sobotę w Teatrze Osterwy w Lublinie premiera komedii "Seks nocy letniej Woody Allena. Seks między dwójką ludzi jest rzeczą piękną. Między piątką fantastyczną - twierdzi Woody Allen.
Wybraliśmy 10 najciekawszych restauracji w Lublinie. Nasz ranking jest subiektywny, ułożyliśmy go w porządku alfabetycznym. Braliśmy pod uwagę indywidualność szefów kuchni, nacisk na lokalne produkty, klimat i wystrój miejsca oraz kreatywność samych restauratorów.
W kazimierskiej restauracji Batumi (na zdjęciu) można już zjeść gruzińskie pierożki chinkali faszerowane baraniną.