Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Lidia Anna Biały
Studentka muzykologii KUL oraz Akademii Muzycznej w Krakowie w klasie fideli kolanowych. Prymistka i założycielka kapeli Biała Muzyka, która zajmuje się rekonstrukcją muzyki kapeli Władysława Łobody z Trzciany (dawniej reprezentacyjnej kapeli PR Rzeszów). Laureatka wielu nagród międzynarodowych, ogólnopolskich i regionalnych w dziedzinie muzyki tradycyjnej. 
Koncertuje z Marią Pomianowską, polską instrumentalistką, wokalistką i pedagog, dr hab. sztuk muzycznych, kompozytorką grająca na sarangi, suce biłgorajskiej, wiolonczeli. Brała udział w projekcie Fuente, łączącym muzykę polską, perską i flamenco. Wielokrotnie prezentowała się w TVP i na antenie Polskiego Radia. 17 kwietnia wystąpi w siedzibie Narodowej Orkiestry Symfonicznej Polskiego Radia (NOSPR) w Katowicach.
Wcześniej - w czwartek, 22 marca, o godzinie 18 - zagra w Hades Szeroka w Lublinie. Wstęp wolny, rezerwacja biletów: 607 260 770
MAGAZYN

Prymistka w kapeli Biała Muzyka. "Jak ja zobaczyłam te skrzypce, cały świat się skończył"

W jej skośnych oczach odbija się dom dziadków postawiony, wedle legendy, w centrum tatarskiej wsi. Wspina się po górach, łowi ryby, gra na czarnej suce i kilku niezwykłych instrumentach z duszą

W Dworze Anna kurczak musi być soczysty, dobrze wypieczony, z dużą ilością świeżych warzyw z grilla
MAGAZYN

Gdzie zjeść doskonałe danie z kurczaka? TOP 10 miejsc w Lublinie

Choć słynny de Volaille praktycznie zniknął z kulinarnej mapy Lublina, to są jeszcze miejsca, w których zjemy doskonałe danie z kurczaka. Lekkie i dietetyczne, kolorowe na talerzu

Chinkali, czyli sakiewki z nadzieniem z baraniny. Gdzie można je zjeść?
KUCHNIA

Chinkali, czyli sakiewki z nadzieniem z baraniny. Gdzie można je zjeść?

Chinkali to sakiewki wypełnione nadzieniem z baraniny. Zawierają mocną niespodziankę. Kiedy je źle nadgryziemy, na ubranie tryska gorący, tłusty rosołek.

Pierogi Romualda Lipki w Hades Szeroka

Pierogi Romualda Lipki w Hades Szeroka

Jest golonka ala Grześkowiak, jest rosół Tomasza Dostatniego (bulion z żółtkiem).

"Trzy siostry" Czechowa – to pierwsza inscenizacja sztuki na deskach lubelskiej sceny

 
galeria

Trzy siostry Czechowa w Teatrze Osterwy [zdjęcia]

W Lublinie szykuje się premiera, o której zrobi się głośno w Polsce. W piątek zobaczymy „Trzy siostry”

Doświadczenie zdobywał w wielu lubelskich restauracjach. Gotuje z uczuciem

Doświadczenie zdobywał w wielu lubelskich restauracjach. Gotuje z uczuciem

Con amore, czyli z uczuciem. Z miłością. Piotr Huszcz, szef kuchni w restauracji hotelu Piano w Lublinie nie ukrywa, że w gotowanie wkłada całe swoje serce.

Ireneusz Michaluk, szef kuchni w Bombardino, długo pracował we włoskich restauracjach. W Lublinie przyrządza wyśmienite tagliatelle z kurczakiem, śmietaną, pieczarką, pastą truflową i Grana Padano
galeria

Gdzie zimą zjeść najlepszy makaron w Lublinie? TOP 10 miejsc

Nic tak nie poprawia nastroju w mroźny dzień, jak porcja smacznego makaronu. Dobre tagliatele to pełnia szczęścia. Dlaczego? Makarony zawierają tryptofan i fenyloalaninę, które produkują endorfiny, zwane hormonami szczęścia

Owoce morza w Restauracji Cukrownia w Opolu Lubelskim

Owoce morza w Restauracji Cukrownia w Opolu Lubelskim

Nie tak dawno otwarto w Opolu Lubelskim Restaurację Cukrownia.

Schabowy po lubelsku. Jak zrobić dobry kotlet schabowy? Porady szefów kuchni
film

Schabowy po lubelsku. Jak zrobić dobry kotlet schabowy? Porady szefów kuchni

Żeby go dobrze przyrządzić w domu, trzeba znać parę kucharskich sekretów. Od wyboru mięsa w sklepie, przez panierowanie i smażenie.

Golonka po poznańsku w Lublinie

Golonka po poznańsku w Lublinie

W restauracji Hades Szeroka, znanej z podawania golonki a’la Grześkowiak (według przepisu Kazimierza Grześkowiaka, autora przeboju „Chłop żywemu nie przepuści”) pojawiła się ostatnio golonka po poznańsku.