Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Marek Niedźwiecki: Za grzyby oddam (prawie) wszystko

Marek Niedźwiecki: Za grzyby oddam (prawie) wszystko

Każdego roku mrozi grzyby. Po to, żeby pachniały w kuchni całą zimę. Marek Niedźwiecki mówi, że za grzyby odda prawie wszystko. Nie jest wyjątkiem. Dziś podpowiadamy, jak zamrozić grzyby. I co można z nich zrobić pysznego. 08.10.2009 07:44
Wasze przepisy. Lech Cwalina: Schab w soli

Wasze przepisy. Lech Cwalina: Schab w soli

Z kolekcji przypraw wybiera sól. Zasypuje nią schab. Piecze. I schab jest soczysty. Rozpływa się w ustach. I wcale nie jest słony. Kto tak piecze schab? Lech Cwalina. 06.10.2009 18:28
Wasze przepisy. Alicja Rebeta: Tarta z jabłkami

Wasze przepisy. Alicja Rebeta: Tarta z jabłkami

Ludzkie spotkania nigdy nie są pełne, gdy nie towarzyszy im rozmowa. Dzięki rozmowie poznawałam nowych ludzi, zyskiwałam przyjaciół, uczyłam się życiowej mądrości. A najlepszym towarzyszem rozmowy często staje się filiżanka kawy, kawałek ciasta - mówi Alicja Rebeta. 05.10.2009 19:27
Reklama deweloper tbv
Słodkie wypieki. Szarlotka z gruszek? Jak najbardziej

Słodkie wypieki. Szarlotka z gruszek? Jak najbardziej

Kruche ciasto z jabłkami nazywane jest w Polsce szarlotką. Czy szarlotka musi być z jabłkami? Spróbujcie szarlotki z gruszek. Oto stary przepis. Ponieważ w ciastach istotne są proporcje, dokładnie podaję składniki. 04.10.2009 19:04
Moja ulubiona zupa dyniowa. Z serkiem topionym. I boczkiem

Moja ulubiona zupa dyniowa. Z serkiem topionym. I boczkiem

Przepada za nią cała moja rodzina. Jest łagodna w smaku, ale z charakterem. Jest bardzo zdrowa. I tania. Za każdym razem robię ją trochę inaczej. 04.10.2009 15:29
Wasze przepisy. Robert Sulkiewicz z Kazimierza: Tatarskie czeburieki

Wasze przepisy. Robert Sulkiewicz z Kazimierza: Tatarskie czeburieki

Czeburieki to tatarskie pierogi nadziewane baraniną. Większe od naszych i smażone. Warto spróbować. 04.10.2009 15:00
Przepisy naszych dziennikarzy. Ryszard Szymański: Ryba w imbirze

Przepisy naszych dziennikarzy. Ryszard Szymański: Ryba w imbirze

W dziennikowej kuchni będziemy publikować przepisy naszych dziennikarzy. Na pierwszy ogień bardzo ciekawy przepis Ryśka Szymańskiego na rybę w imbirze. 04.10.2009 14:32
Co warto zrobić z cukinii?

Co warto zrobić z cukinii?

Najchętniej robimy z niej warzywne leczo. Ja uwielbiam ją z makaronem i boczkiem. Ostatnio przyrządziłem ją z marchewką. W kolejce czeka pasztet z cukinii. Za dobry przepis na cukiniowy pasztet oddam dobrą książkę kucharską. Piszcie: [email protected] 04.10.2009 12:45
Z dawnych książek kucharskich. Konfitury z róży

Z dawnych książek kucharskich. Konfitury z róży

Na prośbę Internautów będę zamieszczał zapomniane przepisy. Oto recepta na konfitury z róży. Według Marii Śleżańskiej, autorki Kucharza Polskiego z 1932 roku. 04.10.2009 09:49
Wasze przepisy. Ela Cwalinowa: Śliwki z kminkiem

Wasze przepisy. Ela Cwalinowa: Śliwki z kminkiem

Kto raz spróbuje śliwek z kminkiem, które robi Ela Cwalinowa i zrobi je potem samemu w domu, będzie je robił co jesień. Na straganach węgierek zatrzęsienie, więc do dzieła. 04.10.2009 09:32
Jabłka pieczone z konfiturami

Jabłka pieczone z konfiturami

Do sporządzenia tego przysmaku potrzeba dobrego nastroju, kilku winnych jabłek, ulubionych konfitur, przypraw i calvadosu lub koniaku. Na deser mam dla was jabłuszka w cieście 04.10.2009 09:06
Konfitury z zielonych pomidorów

Konfitury z zielonych pomidorów

Kończą się czerwone pomidory. A co z zielonymi, które nie chcą dojrzeć? Konfitura z zielonych pomidorów pięknie w szkle wygląda, można nią smarować tosty, krakersy, znakomicie smakuje z mięsem. 03.10.2009 18:46

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama