Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Co by tu zrobić z boczniaka? Tarta grzybowa

Co by tu zrobić z boczniaka? Tarta grzybowa

Takie boczniaki rosną sobie w Uniszowicach. Co można zrobić z boczniaka? Na przykład pyszną tartę grzybową. 12.10.2009 21:07
Wasze przepisy.  Katarzyna Czołczyńska: Odwrócone babeczki z węgierkami

Wasze przepisy. Katarzyna Czołczyńska: Odwrócone babeczki z węgierkami

Kupiłam jedne z ostatnich w tym roku węgierek. Po przyjściu do domu szukałam przepisu na coś wyjątkowego, aby ten ostatni wypiek ze śliwkami pozostawił miłe wspomnienie po skończonym sezonie śliwkowym - pisze Kasia. 12.10.2009 16:53
Hity polskiej kuchni. Lubelskie: Pierogi z ziemniakami i grzybami

Hity polskiej kuchni. Lubelskie: Pierogi z ziemniakami i grzybami

Pierogi przywędrowały na Lubelszczyznę ze św. Jackiem. Jedna głosi, że Jacek po najazdach Mongołów karmił ubogich pierogami własnego wyrobu. Był w Lublinie, w klasztornej kuchni u Dominikanów podjął braci pierogami z ziemniakami. 11.10.2009 08:21
Reklama deweloper tbv
Pigwówka z miodem, kardamonem i rumem

Pigwówka z miodem, kardamonem i rumem

Z dodatkiem ziół, miodu, kardamonu i rumu. Doprawiona szczyptą czułości i tęsknoty. Wyborna na sjestę. Łagodna. Aromatyczna. Pachnąca słońcem. Pachnąca jak słowa piosenki: Trwaj chwilo trwaj, tylko głupcy śpią... 10.10.2009 21:03
Robimy wędliny. Schab ze śliwkami

Robimy wędliny. Schab ze śliwkami

Zamiast kupować wędliny, które udają wędliny, lepiej kupić mięso, upiec i robić kanapki. Na przykład upiec schab ze śliwkami. 10.10.2009 19:05
Hity polskiej kuchni. Kaszuby: Salceson z grzybów

Hity polskiej kuchni. Kaszuby: Salceson z grzybów

Choć na Lubelszczyźnie Polska smakuje najlepiej, to inne regiony też mają bardzo smaczne potrawy. Oto salceson z grzybów. Przysmak nad przysmaki. 10.10.2009 13:49
Historia słynnych nalewek: Jarzębiak z Lanckorony

Historia słynnych nalewek: Jarzębiak z Lanckorony

Historia jarzębiaku sięga XVI wieku. Najlepszy wyrabiano w Lanckoronie. W XIX wieku jarzębiak z dodatkiem ziół i młodych pędów sosny produkowała Fabryka Wódek Zdrowotnych i Likierów arcyksięcia Rainera Habsburga, mieszcząca się przy dworze w Izdebniku. 10.10.2009 12:44
Robimy pigwówkę

Robimy pigwówkę

Z nastaniem września, kiedy w ogrodach i na polach dojrzewały owoce, w polskich domach namiętnie robiono nalewki, które królowały w apteczkach. Do bardziej popularnych należały nalewki z agrestu, wiśni, wiśniaki, miodowe maliniaki. Oraz pigwówka. 10.10.2009 10:05
Wasze przepisy: Danuta Niżyńska: Nalewka limonkowa

Wasze przepisy: Danuta Niżyńska: Nalewka limonkowa

Jest bardzo aromatyczna, idealnie nadaje się do herbaty. Herbatka z nalewką limonkową łagodnie koi jesienne przeziębienia. 10.10.2009 09:51
Przetwory: Konfitura z pigwy oraz likier pigwowy

Przetwory: Konfitura z pigwy oraz likier pigwowy

Ma od cytryny więcej witaminy C i na głowę bije ją aromatem. Złoci się na krzakach i straganach. Robimy pigwę na zimę. Gdy przyjdzie zima, obok herbaty podanej w szklankach, na talerzyku podamy konfiturę z pigwy. W całej kuchni zapachnie słonecznym latem. 10.10.2009 09:26
Dynia? Jeszcze mi mało. Pikantny dip dyniowy

Dynia? Jeszcze mi mało. Pikantny dip dyniowy

Tak jak nie mogę się dyni nafotografować, tak nie mogę się jej najeść. Oto intrygujący przepis na dip, który pochodzi z książki Marleny Spieler \"Kuchnia żydowska - 75 potraw na różne okazje\", wyd. Siedmioróg, 2005. Muszę spróbować... 09.10.2009 16:44
Gotuj z Suliszem w Radiu Lublin. Trzy smaczne godziny o grzybach!

Gotuj z Suliszem w Radiu Lublin. Trzy smaczne godziny o grzybach!

W piątek, 9 października od 9 do 12 w audycji \"Gotuj z Suliszem\": Gdzie w weekend będą grzyby? Jak mrozić grzyby? Kurki w sosie. Rydze z patelni. Podgrzybki z cukinią. Zapraszamy. Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz 08.10.2009 09:59

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama