Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Piekielna kuchnia

Piekielna kuchnia

Chcesz mieć jedną z najbardziej bezkompromisowych książek kucharskich na świecie? Wyślij ciekawy przepis na adres: [email protected] - wśród autorów najbardziej praktycznych przepisów rozlosujemy \"Piekielną kuchnię\" wydaną przez Wydawnictwo Pascal. 03.10.2009 11:38
Pyszne racuszki z dyni. Według Michała Tombaka

Pyszne racuszki z dyni. Według Michała Tombaka

Po raz pierwszy zrobiliśmy je razem w Łodzi. W mieszkaniu prof. Michała Tombaka. Minęło kilka lat, przepis powędrował do przyjaciół. Wszyscy są zgodni: Racuszki, że palce lizać. 03.10.2009 11:18
Biała herbata Irving z aromatem dojrzałych śliwek i melona

Biała herbata Irving z aromatem dojrzałych śliwek i melona

Z ciekawością obserwuję ekspansję herbat marki Irving na polskim rynku. A ponieważ lubię białą herbatę, sięgnąłem po melonowo - śliwkową. 02.10.2009 14:46
Reklama deweloper tbv
Pierekaczewnik, bielusz i cybulniki

Pierekaczewnik, bielusz i cybulniki

W piątek 2 października od 9 do 12 w Radiu Lublin, w audycji \"Gotuj z Suliszem\" sekrety tatarskiej kuchni. Zapraszam. I podaję przepis na cybulniki. 01.10.2009 14:21
Tak się robi pierekaczewnik

Tak się robi pierekaczewnik

Pierekaczewnik. Zapomniany tatarski przysmak. Czyli ciasto w kształcie półksiężyca wypełnione siekaną wołowiną, cebulą. Aż się wierzyć nie chce, że tatarska kuchnia przetrwała na Lubelszczyźnie. Także w Krępcu. Wituś i Igor Bielakowie (na zdjęciu) są wielkimi fanami pierekaczewnika 30.09.2009 10:37
Kurczak z rożna

Kurczak z rożna

Jego sekret tkwi w marynacie. I w rożnie, w które zaopatrzonych jest coraz więcej kuchenek. 27.09.2009 13:15
Wałek do mięsa

Wałek do mięsa

Idealny do kotletów schabowych i steków. Bitki nim przyrządzone nie mają sobie równych. 27.09.2009 12:23
Hit: Pizza z ziemniakami i boczkiem

Hit: Pizza z ziemniakami i boczkiem

Jest tania, bardzo smaczna i można się nią najeść. Przepis pochodzi z Burgundii. 24.09.2009 21:19
Bardzo pyszne kotlety z dorsza

Bardzo pyszne kotlety z dorsza

Za kotletami rybnymi nigdy nie przepadałem. Ale przy okazji krótkiego urlopu w Kołobrzegu miałem przyjemność uczestniczyć w robieniu kotletów z dorsza. Są wyśmienite. 23.09.2009 09:55
Belona w sosie koperkowym

Belona w sosie koperkowym

Wygląda jak stwór z obrazów Hieronima Boscha, mieni się kolorami i ma zielone ości. Pływa w Bałtyku, można ją kupić w sklepach, jest niedroga i ma smaczne mięso. 23.09.2009 08:27
Zrób sobie sangrię w domu

Zrób sobie sangrię w domu

Oto sprawdzony przepis prosto z Burgundii. I oryginalne, sprawdzone proporcje. 22.09.2009 09:11
Łopatka po kołobrzesku

Łopatka po kołobrzesku

Pieczona z tymiankiem i rozmarynem, podana z zieloną fasolką, frytkami i sałatką z buraczków ćwikłowych. Autorem przepisu jest Bogumił Andrzejczak z Kołobrzegu, zwany Boguniem. 22.09.2009 08:10

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama