Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Pyszny schab w mleku

Pyszny schab w mleku

Taki schab robię od lat. Przepadają za nim domownicy. Bardzo soczysty, mięciutki, jak nie schab. 27.12.2005 12:42
Sylwestrowy bufet

Sylwestrowy bufet

Plaster świeżego łososia, kolorowy pieprz, oliwa. Tak mało potrzeba, żeby zrobić coś dobrego na sylwestrowe przyjęcie. 27.12.2005 12:31
Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany

Znakomita przekąska na gorąco. Malowniczo prezentuje się na talerzu. 27.12.2005 12:17
Reklama deweloper tbv
Dożynki rybackie

Dożynki rybackie

W niedzielę, 11 grudnia o godz. 13 w Dworze Anna w Jakubowicach Konińskich odbędzie się święto smakoszy ryb. 25.11.2005 13:11
Ryba maślana w balsamico

Ryba maślana w balsamico

Ryba maślana szturmem wkroczyła na polskie stoły. Najpierw do restauracji. Potem na niedzielne obiady. Niewiele droższa od przeciętnej morskiej ryby zachwyca delikatnością. I wyrazistym, lekko \"kurczakowym” smakiem. 24.11.2005 13:09
Czulent

Czulent

Kiedy pewien Żyd wrócił do domu z wesela, zapytano go, jakie było jedzenie. Odpowiedział: Gdyby zupa była tak gorąca jak wino, a wino tak stare jak kurczak, a kurczak tak tłusty jak panna młoda, byłoby to nadzwyczajne jedzenie. 22.11.2005 09:56
Sledź po swaryczowsku

Sledź po swaryczowsku

Swaryczów, moja rodzinna miejscowość. Nie leży co prawda nad morzem, ale śledzie tam docierały i mam nadzieję, że docierają nadal, dobrze solone. 21.11.2005 12:28
Hades górą

Hades górą

Restauracja Hades z Lublina wprowadziła śledzia w XXI wiek - twierdzi Eugeniusz Mientkiewicz z Instytutu Dobrego Smaku w Krakowie. 21.11.2005 12:15
Pyszny karczek z czosnkiem

Pyszny karczek z czosnkiem

Karczek jest lepszy od schabu. Oto przepis od mojej Mamy. Smacznego. 15.11.2005 14:35
Uwaga śledzie: Comber jedzie

Uwaga śledzie: Comber jedzie

Comberek jagnięcy zachwyca kruchością i delikatnością. Jeśli poznasz sekrety kuchni myśliwskiej, możesz przyrządzić zachwycającego kurczaka lub inne mięsko. 15.11.2005 13:31
Smaki Lubelszczyzny

Smaki Lubelszczyzny

Czyli I Festiwal Artystów, Dziennikarzy i Kucharzy odbędzie się w piątek, 18 listopada w karczmie \"Rzym” w Lublinie. 15.11.2005 13:12
Nalewka na mirabelkach

Nalewka na mirabelkach

Przepis na likier mirabelkowy jest w naszej rodzinie od zawsze - pisze Karolina z Włodawy. 11.09.2005 09:54

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama